Wpis z mikrobloga

Ja ogladajac ten film z perspektywy Polski to USA w tamtym czasie było w h... rozwiniętym, postępowym i bogatym krajem jako dzieciak ogladajac ten film nie zdawałem sobie sprawy z tego #kevin
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Je22 co by w sumie pomyślał? Któryś raz to słyszę, a zarówno u mnie w domu jak i wśród moich znajomych poziom życia był mniej więcej taki jak pokazali w tym serialu. Przecież tam żadnego bogactwa nie było. Normalna klasa średnia.
  • Odpowiedz
@Corranh: o Ty chuju bananie ( ͡° ͜ʖ ͡°) przepraszam, to w żartach oczywiście.
Na Wspólnej wszyscy mają eleganckie ciuchy, wszystko świeże, nieznoszone i z witryn sklepów w galeriach. A ich wszystkie pokoje są modnie umeblowane z katalogu Black Red White. Nie ma żadnej szafki z d--y w jakimś pokoju mlodszego dziecka. A samochody mają ładny lakier i są młode.
Przeciętne rodziny w Polsce tak nie
  • Odpowiedz
@snorli12: tak jak koledzy wspomnieli, Kevin żył w dość bogatej rodzinie (chyba ta słynna klasa średnia). Dziwi mnie to, że za dzieciaka nie dostrzegałeś tego o czym piszesz :D Dla mnie, dzieciaka z Polski Z taki poziom życia był nie do wyobrażenia, starałem się zapamiętać każdy szczegół z tego filmu. Dziś jako 30+ mogę powiedzieć, że mam w Polsce życie na podobnym poziomie.
  • Odpowiedz
@Tymajster ale ja pisałem o rodzince.pl na wspólnej było tak jak mówisz. Tam ludzie mieli jakaś gównianą robotę i w c--j długów, a wyglądało jak klasa średnia.
Natomiast rodzinka.pl bardzo spoko pokazywała życie polskiej klasy średniej. Ja tam żadnego dysonansu nie miałem ( poza absurdalnym lokowaniem każdego możliwego produktu ). Ja wiem, że większość Polski nie dorastała w takich domach ale na prawdę to nie jest żaden kosmos. I to też
  • Odpowiedz
@Adolf_Cartman w 90tych nie ale w 2000 jak byłem nastolatkiem to podobny, a jak ten serial leciał to dzieciaki tam były mniej więcej w wieku moich 6/7 lat młodszych znajomych i to już było w ogóle jeden do jeden.
Ale generalnie wiem, że jestem w bańce. Jak przeniosłem się do liceum do szkoły publicznej to byłem drugim "najbogatszym" dzieciakiem w klasie. Jak na tamte czasy to był faktycznie fart.
  • Odpowiedz