Wpis z mikrobloga

Pytanie do mirków z uprawnieniami #udt - gdzie i jak szukać pierwszej pracy jako wózkowy? Z tego co się dowiedziałem aby znaleźć pracę należy (poza uprawnieniami) mieć minimum pół roku praktyki. Obecnie pracuję na magazynie jako fizyczny i moim planem było w momencie zdania uprawnień poproszenie o przeniesienie na wózkowego i tak zrobiłem po zdaniu uprawnień, ale gdy o to poprosiłem okazało się, że mam złą kategorię (wózki ogólnego przeznaczenia) a oni chcą od razu kogoś na wysoki skład (potrzebne uprawnienia na "Wózki specjalizowane"). Swój kurs zacząłem zanim poszedłem tam do pracy i wcześniej nawet nie widziałem na oczy wws. Also - w tempie w którym przyjmują nowych wws sądzę że przestaną zatrudniać do czasu kiedy sam zdam prawko na wws.
#pracbaza
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymeq2001 mam znajomego, który ma pierwszą, tą podstawową kategorie WJU? Coś takiego. I jeździ na wysokim składzie.
Może u Ciebie wysoki skład to wózki z podnoszoną kabiną? Wtedy trzeba drugiej kategorii. Bo jak kabina nie rusza się góra dół to u kumpla normalnie podstawowe uprawnienia upoważniają do tego
  • Odpowiedz
@szymeq2001: Panie nie wiem skąd jesteś, ale w Amazonie we Wrocławiu brali każdego z uprawnieniami na wózki. Tam można się spokojnie poduczyć. Wózki jeżdżą 5 km/h przynajmniej 10 lat temu tak było.
  • Odpowiedz