Aktywne Wpisy

Minieri +407
Pavlidis po raz drugi, piękny Senegal Szczęsnego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Benfica - Barcelona 2:1
Mirror: https://streamin.one/v/76131e42
#golgif #mecz #fcbarcelona #ligamistrzow
Mirror: https://streamin.one/v/76131e42
#golgif #mecz #fcbarcelona #ligamistrzow

Hug0Stiglitz +197
Ale dzisiaj gęstego wybiło na mikro odnośnie demografii, problemów mieszkaniowych itd.
Przeczytałem i żałuję xD
Pozwólcie, że dorzucę do dyskusji swoje 3 grosze, które nikogo nie interesują, ale muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
True boomer z tej strony - 35 lat na karku i 3 dzieci. W dupie mam czy się społeczeństwo rozmnaża czy nie, ani ze mnie jakiś wybitny patriota więc lata mi koło ciula czy się wyludnimy za 100 lat. Tak samo
Przeczytałem i żałuję xD
Pozwólcie, że dorzucę do dyskusji swoje 3 grosze, które nikogo nie interesują, ale muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
True boomer z tej strony - 35 lat na karku i 3 dzieci. W dupie mam czy się społeczeństwo rozmnaża czy nie, ani ze mnie jakiś wybitny patriota więc lata mi koło ciula czy się wyludnimy za 100 lat. Tak samo
Mam z tatą taką tradycję, że w każde Boże Narodzenie pijemy razem drinka z Jagermeisterem.
Nie pamiętam dokładnie czy to się zaczęło w 2010 czy w 2011 roku. Gdy pierwszy raz przyniosłem ten trunek na święta to nie sądziłem, że stanie się on corocznym elementem naszego Bożego Narodzenia.
Tata od początku nie był zachwycony smakiem, wręcz mówił, że niedobre. Mi trunek przypadł do gustu i na następne Boże Narodzenie ponownie przyniosłem butelkę. Tata jak zobaczył, to nie chciał się ze mną napić, ale powiedziałem mu, że dodali do receptury 4 nowe zioła i jest dużo lepsze w smaku xD skusił się i wypiliśmy po drinku.
I tak już to z nami zostało, stało się rodzinnym memem, że w Boże Narodzenie, wieczorem przy choince, przy wspólnym kolędowaniu pijemy sobie z tatą po jednym drinku. Któregoś roku tata zadzwonił do mnie, żebym nie kupował tego swojego "wynalazku", bo ma w barku 2 otwarte butelki z poprzednich lat i pasuje to wypić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja zawsze te Jagermeistery zostawiałem u niego i nie wiedziałem, że one tak sobie później leżą nietknięte przez cały rok.
W 2021 roku byłem chory w okresie świątecznym i nie mogłem się pojawić w domu rodzinnym na wigilię i Boże Narodzenie. Mama przed świętami zadzwoniła do mnie, powiedziała że wybiera się na zakupy i tata poprosił ją, żeby kupiła te "perfumy" co zawsze pijemy razem przy choince xD W Boże Narodzenie wieczorem tata zadzwonił do mnie z życzeniami i powiedział, że bardzo mu przykro, że nie mogłem być razem z nimi, ale jeszcze bardziej mu źle z tym, że musi sam pić ten obrzydliwy Jagermeister xD
Nie wiem, może to dziwne mieć taką tradycję świąteczną związaną z alkoholem. To co na początku było tylko żartem, stało się corocznym elementem świąt i teraz trudno mi sobie wyobrazić Boże Narodzenie bez jednego drinka z "perfumami" wypitego razem z tatą przy choince.
Wesołych Świąt wszystkim Mirabelkom i Mirkom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: temp_file8628479482261168549
Pobierzźródło: image_picker_38CED11D-F696-49CE-9A4C-4EE9B428ADE0-442-0000016F27E4F497
Pobierz