Wpis z mikrobloga

Paczka wysłana wczoraj po 18, dziś przed 9 już do odbioru. 14 godzin w największym szczycie, to jest p------e xD
#inpost
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matixrr: jeszcze kilka lat temu trzeba było zamawiać paczki dwa tygodnie przed świętami żeby na święta doszły. Inpost i BLIK to najlepsze co spotkało Polskę przez ostatnie lata
  • Odpowiedz
@matixrr: tymczasem list polecony priorytet, który wysłałem w czwartek rano pocztą polska do oddalonego o 20km miasta, właśnie został wydany do doręczenia :/
  • Odpowiedz
@matixrr: u mnie to samo, wczoraj nadana, dziś o 7.42 powiadomienie, że paczka do odbioru. Nawet zamówienie z piątku wieczora do odbioru było w niedzielę. Inpost naprawdę robi konkretną robotę. Oby kurierzy coś dodatkowego mieli wypłacone przynajmniej za te weekendy.
  • Odpowiedz
@matixrr: trochę współczuję pracownikom inpostu na najniższych szczeblach bo oni odwalają całą robotę a kokosy i zasługi zgarniają ci z góry co siedzą sobie w ciepłych biurach a dzisiaj już pewnie wolne mają
  • Odpowiedz
tymczasem list polecony priorytet, który wysłałem w czwartek rano pocztą polska do oddalonego o 20km miasta, właśnie został wydany do doręczenia :/

@Radkovich: i jeszcze narzekasz? Przecież powinien być dostarczony za dwa tygodnie...

...o ile nie zaginie
  • Odpowiedz
@matixrr Kurierzy Allegro kręcą podobne czasy, a przynajmniej dostarczają do tego paczkomatu co trzeba. Za to j----y Inpost w-------a paczki 2 km od docelowego paczkomatu i pilnuj sobie w apce adresu, bo żadnej informacji sami nie dają.
  • Odpowiedz
@matixrr: w niemczech kupiona p------a w sobote, przy dobrych wiatrach będzie tydzien później a może dopiero po nowym roku, w niemczech przesyłki to tragedia
  • Odpowiedz
@matixrr do mnie do tego się trafił spoko nadawca, zamówiłem paczkę na zły numer i bym ją miał już dawno u siebie ale się tym nie interesowałem, święta są to są opóźnienia. A ta paczka czekała na mnie ale że podałem zły numer to wróciła do nadawcy. No i ten nadawca znalazł w internecie informacje o firmie wujka zadzwonił do niego czy ja to ja (
  • Odpowiedz
@matixrr: ta a jak wysyłasz za granicę nową usługą to od miesiąca paczka w doreczeniu, reklamacja 31 dni, dzwon se pan do przewoźnika za granicą itp itd xd nie mają żadnej kontroli
  • Odpowiedz
@matixrr: @robertx @Radkovich kilka lat temu (może za poprzedniego tuska) to nawet byly punkty w "wiadomosciach" o nieoodpowiedzialnych polakach zamawiajacych na ostatnia chwilę, przeciazonych sortowniach poczty polskiej i pani rzecznik opisujacej jak bardzo "nie da się nic zrobic"
  • Odpowiedz
  • 11
@Rad-X W ogóle poczta polska to chyba najgorzej zarządzana firma w kraju. Swego czasu miała praktycznie monopol na przesyłki, mnóstwo oddziałów w każdym miejscu w Polsce i doświadczonych pracowników. Wystarczyło lepiej ogarnąć zarządzanie przewozami, zautomatyzować większość procedur, zrobić cięcia tam gdzie trzeba i byliby nadal w topce. Tymczasem mamy 2024, a normą jest awizowanie przesyłek, nadawanie listu przy okienku (zamiast postawić duży ekran dotykowy), albo wstawić paczkomat wewnątrz poczty, zamiast tych
  • Odpowiedz