Wpis z mikrobloga

Petru chyba nie zdaje sobie sprawy, że mało rzeczy wkurza przeciętnego człowieka tak bardzo, jak wyktnięcie mu, że jego praca nie jest ani ciężka, ani trudna, i każdy z ulicy mógłby wejść i go z marszu zastąpić, więc najlepiej niech zamknie mordę i się cieszy, że nie musi pracować 12h dziennie na roli bo to, że nie musi, jest zasługą ludzi lepszych i produktywniejszych od niego: to przywilej. #polityka
tyrytyty - Petru chyba nie zdaje sobie sprawy, że mało rzeczy wkurza przeciętnego czł...

źródło: 1000002906

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tyrytyty a to tak nie jest? Praca napewno jest ciezka, fizycznie a tym bardziej psychicznie. Ale napewno nie jest trudna i napewno kazdego mozna zastapic w takim sklepie - wlacznie z kierownikiem. Nie badzmy platkami sniegi.
  • Odpowiedz
  • 3
@Mateusz-Olssen: no nie jest, ludzie o niższym potencjale intelektualnym potrafią się spełniać w takich prostych pracach i być z nich zadowolonym. Wsadziłbyś ich do biura i by cierpieli, nie wiedzieli co ze sobą zrobić. Ludzie nie są tacy sami.

Ciężkie to jest 12h na roli a nie praca w komfortowych warunkach bez ciężkich prac fizycznych.

Tak więc zamknąć ryje prole i do pracy w wigilię.
  • Odpowiedz
@tyrytyty nie zrozum mnie zle, to co petru chce osiagnac mija sie z celem. Jestem za wolna wigilia. Ale w kazdej pracy mozna kogos zastapic. Ja osobiscie pod wzgledem psychicznym nie dalbym rady w takim sklepie. No chyba ze sytuacja zyciowa by mnie zmusila.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Nie ma to jak typo, który popracuje sobie 6 godzin z przerwami na fotki, a potem wróci do swojego domu 380 metrów (+2 mieszkania na wynajem) i będzie sie śmiał z biedoty.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: chłop 5h będzie sobie pracował w Biedronce w 80% z kimś u boku żeby nie zrobił jakiejś gafy a na kasę to usiądzie o 13:15 jak będą 2 osoby na sklepie żeby się Pan ważny nie zajechał.
Ogólnie żałosny ruch, co innego pracować tak 5h a co innego kilka lat
  • Odpowiedz
@tyrytyty: Ryszard Petru przypomina taką filmową amerykańską nastolatkę z miasta co trafia na farmę xD i c---a wie o życiu i ogólnie nie jest zbyt mądra
  • Odpowiedz
@tyrytyty ale władnie Petru w TV mówi, że ta praca jest trudna.

Ubzdurałeś sobie coś i teraz się czepiasz.

Jesteś jak baba, której się śniło, że facet ja zdradza i teraz przez 2 tygodnie chodzi na niego w-------a
  • Odpowiedz
  • 3
@ipkis123: co mnie obchodzi co mówi Petru? On myśli że udaje Trumpa śmieciarza niczym populista, jednak myli się kompletnie. W jego wypadku to elita pokazującą prolom, że wcale nie mają tak ciężko, jak mówią
  • Odpowiedz