Kupiłem sobie kabel wtyczkę i gniazdo(jednogniazdowe) lekko w---------a(izolacja) Takie proste g---o jak na foto poglądowym. Ale fajna robota satysfakcjonująca bo zrobiłem sobie przedłużacz nie odstający od tych chińskich syfów a tak to chociaż polskie części. I teraz pytanie co muszę kupić etc. aby zrobić zasilacz np. 5 gniazdowy z włącznikiem i bezpiecznikiem? czy trzeba coś lutować bo w tym to a---------y jestem.
@xyz_xyz: jezu literówka listwę* miałem na myśli. Takie proste fajnie się robi @rybeczka ale ja sobie lubię czasami coś własnego podłubać. Widziałem takie z 5 gniazdami z mega cienkim kablem. Ja sobie chciałem zrobić fajny porządny zasilacz nie po to bo hehe jest taki za 30zł tylko dla funu.
@SebastianEnriqueAlvarez: no to kup listwę z pięcioma gniazdkami i wyłącznikiem bez kabla, kabel, wtyczkę i złóż do kupy.
Albo tak, jak uzdolnieni manualnie dziadkowie 40 lat temu robili: skrzyneczka z pociętych drzwiczek od szafki (i tył ze starego radia), na deseczce pięć gniazdek wtynkowych (najlepiej każde inne) i normalny ścienny wyłącznik.
@wypokowy_expert: tak 3 żyłowy i całkiem gruby więc poza lampkami będzie można coś cięższego odpalić. Zainwestuje jeszcze w fazera zamiast zwykłego próbnika dla początkujących (⌐͡■͜ʖ͡■)
Takie proste g---o jak na foto poglądowym.
Ale fajna robota satysfakcjonująca bo zrobiłem sobie przedłużacz nie odstający od tych chińskich syfów a tak to chociaż polskie części.
I teraz pytanie co muszę kupić etc. aby zrobić zasilacz np. 5 gniazdowy z włącznikiem i bezpiecznikiem? czy trzeba coś lutować bo w tym to a---------y jestem.
#elektronika #dyi
źródło: obraz
Pobierz@rybeczka ale ja sobie lubię czasami coś własnego podłubać. Widziałem takie z 5 gniazdami z mega cienkim kablem.
Ja sobie chciałem zrobić fajny porządny zasilacz nie po to bo hehe jest taki za 30zł tylko dla funu.
Albo tak, jak uzdolnieni manualnie dziadkowie 40 lat temu robili: skrzyneczka z pociętych drzwiczek od szafki (i tył ze starego radia), na deseczce pięć gniazdek wtynkowych (najlepiej każde inne) i normalny ścienny wyłącznik.
Zainwestuje jeszcze w fazera zamiast zwykłego próbnika dla początkujących (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: Probnik-napiecia-FAZER-777-detektor-bezdotykowy
Pobierz