Aktywne Wpisy

remlezar +410
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #feminizm #rownouprawnienie #rower #p0lka
Dla mężczyzny wyjście na rower to po prostu kwestia biologiczna, rower jak rower. Dla kobiety to metafizyka, spotkanie z najwyższym… ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mężczyzny wyjście na rower to po prostu kwestia biologiczna, rower jak rower. Dla kobiety to metafizyka, spotkanie z najwyższym… ( ͡° ͜ʖ ͡°)

źródło: 1000005645
Pobierz
M0ke 0
Mam link ale nawet nie ogladam #ksw
#samochody #motoryzacja #pytanie #kupautozmikro #pierwsze4kola
Czy zrobiłbyś daleką trasę swoim autem?
Ogólnie zasada jest taka, że jak używasz samochodu na co dzień to jest mała szansa w trakcie trasy. Ale w starym samochodzie wiadomo, że zawsze szansa jest na unieruchomienie. 2 lata temu padł mi rozrusznik tak, że skończyło się na lawecie ale kilkukrotnie wcześnie dawał objawy, które olałem. Tak czy inaczej było to na tyle mało razy, że w trasie mógłby być problem. Ogólnie najgorsze są w takim przypadku
a regularnie jeźdzę nad morze czy w góry autem z 2001r. znam stan techniczny, wiem czego mogę oczekiwać. tempomat na 130 i heja.
Ale niektórzy używają samochodu robiąc nim 5km raz na miesiąc na większe zakupy. W tak użytkowanym samochodzie zabranym na dłuższą trasę rozrząd, pasek napędu, akumulator czy klocki mogą paść właśnie w trasie. W takim samochodzie ludzie często wszystko olewają, na miejscu się to dotoczy a w trasie jest problem dlatego pisałem, że samochód intensywnie używany a do takiego zwykle się dokłada ma większą szansę na trasę bez usterki.