Wpis z mikrobloga

Mirki jest ktoś mi w stanie powiedzieć coś na temat komputerów All in one? Znajoma poprosiła mnie, żebym jej ogarnął jakiś komputer stacjonarny do użytku biurowego i jakichś pierdół, wcześniej kilka lat na laptopie dellowskim więc przy zakupie blaszaka trzeba by dokupić monitor itp. A wizualnie i gabarytowo takie rozwiązanie wydaje się być optymalne, cena też taka w miare znośna, żadne gry ani wymagające programy nie będą odpalane. Jak te sprzęty się sprawują? Miał ktoś styczność może?
https://www.x-kom.pl/p/1240793-all-in-one-lenovo-ideacentre-aio-24-i5-13420h-16gb-1tb-win11.html
#komputery
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JezJezozwierz Monitor + mini pc będą wydajniejsze, lepsze i tańsze jak porównasz te same specyfikacje bądź ceny. Nie brałbym All in One w życiu przy dzisiejszych mini komputerach.
  • Odpowiedz
@XkemotX: Nie ukrywam, że gdyby o mnie chodziło to nie byłoby tematu, brałbym blaszaka, jakiś zestaw ze zintegrowaną na ryzenie i elo, ale tutaj też chodzi o kwestie wizualne, małe biuro minimum okablowania taki wannabe apple, z tej ceny na blaszaku można 1000 urwać. Te mini PC przeglądam i tak średnio bym powiedział, że są jakieś tańsze czy wydajniejsze, może podrzućcie jakimś linkiem do porównania bo z podobnymi parametrami są
  • Odpowiedz
@JezJezozwierz Awaria matrycy w laptopie oznacza tyle że jasne, możesz wysłać na serwis kiedy jest na gwarancji, ale po gwarancji możesz sobie wstawić matrycę sam bo to nie jest wcale trudna sprawa. Kupujesz ekran za 200-500zł zależnie od tego jaki to był laptop, wstawiasz, jest git. W AiO padnie ekran to od razu śmietnik cały komputer. Pomijam to że monitor oddzielny można lepiej dostosować pod swoje wymagania - Pivoty, regulacje wysokości
  • Odpowiedz
@XkemotX: Wesołych świąt mirku, kurde wiem, że masz racje ale po tym jak pokazałem te lenovo to ciężko mi ją przekonać na inny sprzęt. Ten szajs jest zgrabny a inne argumenty juz nie docierają także chyba już po temacie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@JezJezozwierz: Masz rację co do tego że raczej po temacie jak logiczne argumenty nie działają :D Mogę tylko dodać (o ile już nie poszedł zakup) że jeżeli ma brać coś takiego w okolicach tych 3 tysięcy to zdecydowanie brałbym - zamiast tego co podałeś - Asusa A3402, z trzech powodów.

1. Lepszy procesor pod względem wydajności i poboru prądu i temperatur, ideolo do cichutkiego wydajnego biura (w Lenovo masz zasilacz 135W,
  • Odpowiedz