Wpis z mikrobloga

Halko, Mirki co sądzicie o mikserze planetarnym #lidl mocy 1300 w? Czy to nie dobra alternatywa dla robotów za 1000+ złotych typu bosh czy kenwood (no wiadomo kenwood to górna półka)robot lidlowy i tak chyba jest z linii „premium” więc jakiś największy chłam to chyb nie jest. A żeby zakręcić czasem drożdżowe czy chleb to chyba da radę. Są tu jacyś użytkownicy? Chyba że macie jakieś dobrej jakości sprawdzone miksery planterne poniżej 1000?

https://www.lidl.pl/p/silvercrest-kitchen-tools-profesjonalny-robot-kuchenny-skmp-1300-d3-1300-w-czarny/p100380053
#lidl #pytanie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #agd #kuchnia #gotowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_szalu: miałem go, daje radę, choć hałasuje. Oddałem go mamie, bo kupiłem topowego Kitchen Aida. Ten lidlowy do zastosowań od czasu do czasu się nadaje, i mój miał szklany blender w zestawie
  • Odpowiedz
@bez_szalu: Jak nie kupujesz sprzętu z wyższej półki, to kupuj taki, który ma dobrą gwarancję. Nie oceniam miksera, tylko mówię, żebyś się nie nadział.
Generalnie jak go za często nie używasz, to na luzie wystarczy każdy przeciętny mikser, jaja się zaczynają przy mieszaniu większej ilości ciasta. Ale jak pieczesz dla rodziny 2+2, to każdy "przeciętny" powinien wystarczyć, jeśli liczysz się z tym, że za 5-6 lat coś się może w
  • Odpowiedz
@bez_szalu powiem ci tak mamy w rodzinie Bosch Mum 3 sztuki, najstarszy ma z 30 lat i wciąż działa bez problemu. Mum 4 użytkuję intensywnie od 10 lat. Czasem warto zapłacić ten 1k i mieć spokój na lata.
  • Odpowiedz
@bez_szalu: mialam go i po kilku miesiacach oddalam na gwarancje. Cos sie popsulo i mikser caly czas sie otwieral. Trzeba bylo przy nim stac i trzymac zeby sie nie otworzyl w trakcie pracy. Wczesniej tez jakos bez rewelacji bo slabo zbieral ciasto z misy.
  • Odpowiedz