Wpis z mikrobloga

Dosyć mam, tak serdecznie dosyć. Na przełomie godzin przejścia w nowy rok zrobię coś z pogranicza rzeczy, które obejmuje logika i realizm. Na przełomie zeszłego roku też tak zrobiłem, zażyczyłem spełnienia 2 rzeczy, i teraz z tego punktu w czasie widzę, że się zrealizowały, nie miałem na nie wpływu, zrealizowały się losowo. Istnieje sposób na takie coś, ale to jak pisałem, absurdalne rzeczy, z pogranicza logicznego rozumowania. Trzeba zrobić określone rzeczy, określone symbole, określone sentencje w określonym języku, wykonać określony gest, podpisać i spalić "umowę". Nie chodzi tu jak mogłyby się wydawać o pakt z diabołem jakim, czy inne takie, to coś innego. Ma to swoje korzenie w mniej znanych pieczęciach starotestamentowych, symbolach gnostyckich i czymś jeszcze. W tym roku wykonam to ponownie, tym razem z jednym tylko życzeniem, by nadchodzący rok był tym moim ostatnim. Być może to bezsensowne, ale nie zaszkodzi spróbować, może w jakiś sposób zewnętrzne dobro dokona interwencji na tym plugawym świecie zła i mnie z niego ostatecznie wyciągnie.
#przegryw
Van-der-Ledre - Dosyć mam, tak serdecznie dosyć. Na przełomie godzin przejścia w nowy...

źródło: 128

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach