Wpis z mikrobloga

@dlaczegoja321: jechałem z babą na BlaBlaCarze jakiś miesiąc temu z Niemką i się pytałem o to to ona mówiła, że za drogo jest i ich nie stać, a nie że żadne krwa wolą wynajem xd

Druga sprawa że oni mając wyższe zarobki to jeszcze więcej na konsumpcjonizm wypi3rdalaja. Jakieś wycieczki 100 razy w roku, cpaja zielosko jak poj3bani itd.

W Polsce to rzeczywiście ciężko na wkład odłożyć chociaż jakbyśmy żyli
  • Odpowiedz
jechałem z babą na BlaBlaCarze jakiś miesiąc temu z Niemką i się pytałem o to to ona mówiła, że za drogo jest i ich nie stać, a nie że żadne krwa wolą wynajem xd

Druga sprawa że oni mając wyższe zarobki to jeszcze więcej na konsumpcjonizm wypi3rdalaja. Jakieś wycieczki 100 razy w roku, cpaja zielosko jak poj3bani itd.

@pysznewpierdalator
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: kontrola czynszu, mam znajomego co mieszka 30 lat w Niemczech i ma w Monachium mieszkanie 90m2 za 800€, w tym grzanie i prąd. Remonty co 10 lat, a jak chce sobie coś zrobić np. Powiesić nowy tv, wymienić żyrandol itd to przychodzi zarządca i robi w ramach czynszu. Jakby teraz zmienił mieszkanie to za 40m2 płaciłby kilkaset € więcej.
  • Odpowiedz
@dlaczegoja321: wynajem tam wygląda zupełnie inaczej niż u nas. Zazwyczaj są to długoterminowe umowy, mieszkania są bez mebli więc urządzasz pod siebie, czynsze często są regulowane. To nie to co u nas, że na wynajmie masz zero stabilności, bo Janusz w każdej chwili może siebie coś wymyślić i wywalić z mieszkania w ciągu krótkiego czasu.
  • Odpowiedz