Wpis z mikrobloga

Trzeba się zaraz kłaść spać bo jutro zaczyna się jeden z najlepszych dni w roku każdego #listonosz czy innego #kurier ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masa paczek przychodząca na ostatnią chwilę, czy też w moim przypadku pocztówki (często bez numerów domów tylko nawet z samym nazwiskiem adresatów i weź człowieku teraz traf do, kogo to zanieść). Poza tym polecone, które znając życie będą czysto rachunkowe ze zwrotka (jakieś PGE czy inna gmina) i najlepsze emerytury na 25, które najlepiej wypłacić jednego dnia by na wigilię skupić się na samych paczkach. Zapowiada się jutro wspaniały dzień, szczególnie, że jeszcze rozbiórkę jednego rejonu ciągnę. Będą robione darmowe nadgodziny by ludzi z mojego rejonu na lodzie przed świętami nie zostawić a paczuszki na wrzut robione by z awizo na pocztę nie musieli zapierdzielać. A w #wigilia najlepiej bo czas do 13 a zostaje na 3 rejony sam bo kobiety muszą przygotować wszystko na #swieta a chłop musi zapierdzielać bo by się nudził w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszyscy pracownicy #inpost #dhl #dpd #pocztapolska itd. wypocznijcie dobrze bo zaczyna się nasz ulubiony dzień pracy w roku ( )
#pracbaza
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chlebek_Pyszny podziwiam ,że chce Ci się jeszcze coś robić. Na moim rejoni poczta osiągnęła stan śmierci klinicznej() Na rejonie chodzi jakaś młoda alternatywka i robi co może ,a może niewiele. Ostatni raz widziałem ją dwa miesiące temu... ))[]
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: śmierć kliniczna jest tak samo na poczcie, w której pracowałem na początku (w mieście) z tego co wiem to z kilka osób jest na L4 w tym jedny skoczek i listy, które leżą to liczy się skrzynkami xD Teraz pracuje na w placówce na wsi i chociaż jest rozbiórka to jest i tak łatwiej niż w mieście i jeszcze da się jakoś terminowo wszystko roznieść, zazwyczaj to w piątki
  • Odpowiedz