Aktywne Wpisy

jmuhha +503
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
jmuhha +203
wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe,że w takich blokach z lat 80 mieszkania miały po 55 metrów, a teraz standard to jakieś 40? XDDD
źródło: 1000021507
Pobierz

A poza tym to jestem ciekaw jaki lekarz zarabia tylko 10k, skoro nawet "głupi" fizjoterapeuta bierze 200zł za wizyte xD
@derivatives: A głupia karyna bez studiów bierze 150zł za paznokcie, a inna mariolka fryzjerka 400zł za włosy. Co to za argument?
pomijam inflację i podwyżki z niej wynikające.
@derivatives: lekarz, który pracuje w sektorze publicznym (większość)??
Dawaj przelicz jeszcze to w ten sposób, że 200zł za wizytę 10-15 minut, czyli 4 pacjentów na godzine, a kazdy lekarz pracuje 300h w miesiącu no więc pensja lekarza to 240 tysięcy miesięcznie
A co do it, to powysyłaj CV i zdaj relację jak jest świetnie, to może przestaniesz spamować na tagu. Poza na tym przeciętnych programistów już będzie coraz mniejsze zapotrzebowanie
@derivatives: może dlatego, że prywatnie ciężko się leczy ludzi? Większość pacjentów wymaga działań, których nie da się zrobić w prywatnej służbie zdrowia, która ogranicza się głównie do wypisania recepty czy zabiegów medycyny estetycznej. Nie każdy lekarz pracuje w takich specjalizacjach, które
@derivatives: Nie, nie chodzi o niektóre specjalizacje tylko o większość lekarzy, co ci napisałem wcześniej. Pacjentów leczy się w szpitalu, a w prywatnej przychodni to można tylko udawać medycynę
No właśnie, dlaczego tak sie dzieje? Dlaczego jest prywatyzacja zysków a upublicznianie kosztowy? Dlaczego prywatnie sa konsultacje i wypisywanie recept a publicznie te robienie droższych badań czy operacji