Wpis z mikrobloga

Brave #android

Bardzo fajna przegladarka. Uwielbiam ją za to, że "out of the box" odtwarza YouTube bez reklam, w tym także w tle (można zminimalizować przeglądarkę, wylaczyc ekran i schować telefon do kieszeni, a YouTube dalej odtwarza - mnóstwo razy korzystałem z Brave tylko w tym celu).

Niestety ma trzy wady, które dyskryminują ją całkowicie z możliwości bycia domyślną przeglądarką do codziennego użytku:

1. Nie blokuje wszystkich reklam na wykopie (po lewej na screenie). To niedopuszczalne, żeby przeglądarka nie była sobie w strefie poradzić z tak prostymi do usunięcia reklamami.

2. Nie da się ustawić skrótów na ekranie startowym. Wydaje mi się, że jest to jedyna przeglądarka mobilna która nie ma tej podstawowej funkcji. Użytkownicy proszą na forum o to od wielu lat... I nic (na screenie po prawej).

3. Brak obsługi rozszerzeń. Skoro nie radzi sobie z reklamami, to powinna chociaż wspierać rozszerzenia z Chrome Web Store, ale nie.

Szkoda. A wy, lubicie Brave? Używacie jej na co dzień czy nigdy o niej nie słyszeliście?

#internet #webdev #firefox #chrome #brave #wykopx
WykopX - Brave #android 

Bardzo fajna przegladarka. Uwielbiam ją za to, że "out of t...

źródło: temp_file1760545185300955639

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WykopX: nie korzystam bo to kolejna przeglądarka na Chromium. Korzystam z Firefoxa z uBlock Origin i SponsorBlock

Ewentualnie też z aplikacji Grayjay jeśli chcę coś ściągnąć na później, np w formie wideo lub samego dźwięku
  • Odpowiedz
@WykopX: w ustawienia/prywatność/filtrowanie treści możesz sobie dodać filtrów jak ci czegoś nie usuwa. Ja mam w androidzie private dns ustawiony na adguard dns i Brave mi wszystko wycina na podstawowych filtrach.
  • Odpowiedz