Aktywne Wpisy

Moseva +346

PfefferWerfer +378
#gdansk #nieruchomosci
Czy to pożar inwestycyjny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Gdańsku właśnie pali się objęty ochroną konserwatorską budynek przy linii tramwajowej jakieś 10 minut od starówki, tuż obok linii kolejowej z potencjalnym połączeniem SKM
Czy to pożar inwestycyjny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Gdańsku właśnie pali się objęty ochroną konserwatorską budynek przy linii tramwajowej jakieś 10 minut od starówki, tuż obok linii kolejowej z potencjalnym połączeniem SKM

źródło: 3940026-Pozar-hali-na-Przerobce-RAPORT__c_208_85_1673_1062__kr
Pobierz
30% ludzi nie ma toalety w domu
85% populacji żyje w ubóstwie
8% populacji zarabia więcej niż 500zł
Ogromna korupcja
Haha ale biedota z tych ruskich ze wschodu. A nie czekaj, to #ukraina , zachodnie państwo zupełnie inne niż kacapy. Co im w zasadzie zmieni życie pod jednym prezydentem czy drugim? Poważne odpowiedzi poproszę #wojna
Dlatego was nazywa się orkami, bo nawet najbiedniejszy kraj w cywilizowanej europie jest dla was nie do osiągnięcia xD
Polska potrzebowała dwóch, trzech dekad, żeby dokonać ogromnego skoku. W 1991w Polsce też mnóstwo ludzi zarabiało po 100 dolarów, w przeliczeniu, poziom dziadostwa był gdzieniegdzie porównywalny z dzisiejszą Ukrainą.
Wojna toczy się o to, żeby w ogóle mieli szanse na te dekady, niestety ruskie świnie zmarnowały im kolejne przez ogromne zniszczenia i śmierć ludzi.
@Wszebor: oni swoją szansę zmarnowali, startowaliśmyz grubsza z tego samego poziomu co Ukraina. Oni nie chcą zmiany, byłeś kiedyś na Ukrainie? Ja tam jeździłem z humanitarką po wybuchu wojny. I musiałem im płacić łapówki na granicy za k---a wożenie pomocy k---a humanitarnej. P------y kraj bez szansy na naprawę.
Nie startowaliśmy z tego samego poziomu, oni byli regularną częścią Sowietów, nam na szczęście tego oszczędzono.
Mój tata jeździł na Ukrainę jakieś 20 lat temu i hale przeznaczone do produkcji czy instalacji różnego szpeju to była rozpacz szewca dziś już jest dużo lepiej i produkują choćby bardzo nowoczesne drony.
@Wszebor: racja, Ukraina była bogatsza.
źródło: 1000004731
Pobierz@Wszebor: xD
Buty też szyją?
To z czego wielu nie zdaje sobie sprawy to fakt jak cholernego farta miała Polska w latach 90tych trafiając na "koniec historii". Duża presja zachodu nie pozwoliła na oligarchizacje państwa, długi które do dziś duszą np Amerykę Południową zostały w ogromnej
@3x32: I druga armia świata nienpoyrafi tego pokonać TRZECI rok. Analoga niet.
@3x32: to że jak nie są pod putinem to onuca takim jak ty d--a pęka( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Towarzysz_Moskvin: Ukraina miała lepsze warunki do rozwoju rolnictwa, mają kopalnię uranu, bogate złoża węgla, tytanu, litu, skandu i jeszcze paru innych fajnych rzeczy. I nic z tym nie robią, nawet sami nie produkują paliwa do elektrowni atomowych.
Ukraina w rękach Holendrów czy Szwedów w dziesięć lat stałaby się
@marta-mac: mam rozumieć że dane z 2014 dotyczące 1992 już są nieaktualne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze bardziej się to rozjechało, mamy prawie 5x wyższe pkb niż ukraina.
@Bestia_z_Jellystone: ruscy I'm ta szanse zmarnowali, bo umieszczali swoich ludzi na najwyższych stanowiskach xD Ukraińcy tak samo rządzili sami sobą, jak Polska w 1970
@justkilling: w przeciwieństwie do Polski, gdzie agentów nie było ani trochę xD
Jeden komunistyczny śmieć był nawet przez dwie kadencje prezydentem, a Miller premierem. Kwaśniewski to dokładnie takie samo g---o jak Janukowycz.