Wpis z mikrobloga

Słuchajcie Mirki, spełniłem swoje marzenie!

Na początku listopada pytałem w tym wpisie o możliwość zaliczenia kursu i zdania egzaminu na prawo jazdy kategorii A. Oczywiście wykop nie zawiódł i przez wszystkich komentujących zostałem albo zniechęcony albo zwyzywany od głupich albo powiedziano mi, że to niemożliwe xD

Mimo wszystko udało mi się znaleźć szkołę jazdy, która przyjęła mnie na kurs i pod koniec listopada cieszyłem się już zdanym egzaminem. Co prawda nie było to łatwe przez niskie temperatury, ale przy odrobinie zaparcia dałem radę i nie żałuję.

Wczoraj natomiast zakupiłem swój pierwszy motorek i przejechałem nim trasę ok. 200 km z salonu do domu. Nie obyło się bez przypału, bo z tej całej ekscytacji zakupem zapomniałem zapłacić za tankowanie po drodze i pojechałem dalej xD Już w domu zadzwoniłem na stację i udało sie bez problemu zapłacić za "kradzione" paliwo blikiem przez telefon. Sympatyczny pan manager nawet zaliczył mi punkty Vitay i rabat na kartę dużej rodziny xD

Będąc przy temacie dużej rodziny największe podziękowania należą się mojej wspaniałej żonie, bez której to wszystko nie byłoby możliwe. Kiedy ja przygotowywałem się do zdania prawa jazdy i zakupu pierwszego motoru, ona zajmowała się 4 naszych dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°) dziękuję!

Pamiętajcie mirki, wszystko jest możliwe z odrobiną chęci, determinacji i z właściwymi ludźmi obok. A tymi co ciągną nas w dół i wpędzają w wieczne wątpliwości nie warto się otaczać!

Do zobaczenia na szlaku!

#chwalesie #motocykle #zwiazki #oswiadczeniezdupy
krajzega - Słuchajcie Mirki, spełniłem swoje marzenie! 

Na początku listopada pytałe...

źródło: 1000014140

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@krajzega gratuluję, ja na wiosnę przesiadam się z neo cafe 650 na nową Panigale. Też pamiętam robiłem kurs jakoś pozna jesień, zima,w kurtce puchówce jeździłem.
  • Odpowiedz
@krajzega: podziwiam że chciało Co się w taką pogodę latać, ja od października schowałem Moto i do marca pewnie postoi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A Mirków nie słuchaj, ja zdałem A nie mając nawet B, bo po prostu chciałem i tyle
  • Odpowiedz
@OstroS: no właśnie przypomniała mi się historia gościa z pracy... Miał marzenie kupić sobie choppera do spokojnej jazdy i marzenie w końcu zrealizował. Nawet na wyjazd integracyjny nim raz przyjechał. I jakiś baran w aucie przy wyprzedaniu zepchnął go z drogi kilka miesięcy później ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
: Jak masz czworke dzieci to uważaj na drogach mega mirku. Ty możesz dobrze jeździć ale niestety wielu idiotów motocykli nie zauważa

@OstroS: motocykliści nie lepsi, w każdym razie 1/4 osób poruszających się pojazdem które tego lata zginęły na drogach poruszała się motocyklem - a jak patrzyłem to motocykl nie był co 4. pojazdem
  • Odpowiedz
@krajzega: przednia opona nie jest tył na przód zamontowana? To tak ma być?

Gratulacje, kurs zimną porą to zawsze przygoda, do dzisiaj pamiętam 2h jazd rzędem przy padającym śniegu xD

Pochwal się jeszcze jaki masz strój, przy 4 kaszojadów do wykarmienia pewnie konkretny.
  • Odpowiedz