Aktywne Wpisy

tyrytyty +12
Obowiązek korzystania z fotelików dla dzieci zmniejsza dzietność o 140 urodzeń na każdą śmierć, której zapobiega
Około 145,000 urodzeń mniej przez 40 lat
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3665046
#dzieci #dzietnosc #motoryzacja #samochody
Około 145,000 urodzeń mniej przez 40 lat
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3665046
#dzieci #dzietnosc #motoryzacja #samochody

źródło: GqoHrJ7XsAAaJO1
Pobierz
BananowyKrol +9
Mam dziwne hobby, nie zrozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Łącznie 582 godziny, 5 minut i 41 sekund strimków z minecrafta.
#ajemge1
Łącznie 582 godziny, 5 minut i 41 sekund strimków z minecrafta.
#ajemge1

źródło: obraz_2025-05-11_214201927
Pobierz
Na początku listopada pytałem w tym wpisie o możliwość zaliczenia kursu i zdania egzaminu na prawo jazdy kategorii A. Oczywiście wykop nie zawiódł i przez wszystkich komentujących zostałem albo zniechęcony albo zwyzywany od głupich albo powiedziano mi, że to niemożliwe xD
Mimo wszystko udało mi się znaleźć szkołę jazdy, która przyjęła mnie na kurs i pod koniec listopada cieszyłem się już zdanym egzaminem. Co prawda nie było to łatwe przez niskie temperatury, ale przy odrobinie zaparcia dałem radę i nie żałuję.
Wczoraj natomiast zakupiłem swój pierwszy motorek i przejechałem nim trasę ok. 200 km z salonu do domu. Nie obyło się bez przypału, bo z tej całej ekscytacji zakupem zapomniałem zapłacić za tankowanie po drodze i pojechałem dalej xD Już w domu zadzwoniłem na stację i udało sie bez problemu zapłacić za "kradzione" paliwo blikiem przez telefon. Sympatyczny pan manager nawet zaliczył mi punkty Vitay i rabat na kartę dużej rodziny xD
Będąc przy temacie dużej rodziny największe podziękowania należą się mojej wspaniałej żonie, bez której to wszystko nie byłoby możliwe. Kiedy ja przygotowywałem się do zdania prawa jazdy i zakupu pierwszego motoru, ona zajmowała się 4 naszych dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°) dziękuję!
Pamiętajcie mirki, wszystko jest możliwe z odrobiną chęci, determinacji i z właściwymi ludźmi obok. A tymi co ciągną nas w dół i wpędzają w wieczne wątpliwości nie warto się otaczać!
Do zobaczenia na szlaku!
#chwalesie #motocykle #zwiazki #oswiadczeniezdupy
źródło: 1000014140
PobierzA tak serio, gratulacje!
źródło: IMG_8930
Pobierz@daeun: obydwa piękne sprzęty, również gratulacje!
@ja_tu_tylko_na_moment: tak trzeba żyć! Dziękuję Mirku!
@stepienz13posterunku Moto Guzzi V7 Special 850
A Mirków nie słuchaj, ja zdałem A nie mając nawet B, bo po prostu chciałem i tyle
@krajzega: Fiu Fiu... Mało tego jeździ. Ciekawa maszyna. Gratulacje i LwG.
źródło: BANER---PAPIEZ-JAN-PAWEL-II-jp_16
Pobierz@OstroS: motocykliści nie lepsi, w każdym razie 1/4 osób poruszających się pojazdem które tego lata zginęły na drogach poruszała się motocyklem - a jak patrzyłem to motocykl nie był co 4. pojazdem
Gratulacje, kurs zimną porą to zawsze przygoda, do dzisiaj pamiętam 2h jazd rzędem przy padającym śniegu xD
Pochwal się jeszcze jaki masz strój, przy 4 kaszojadów do wykarmienia pewnie konkretny.