Aktywne Wpisy

HoroLive +9
Przykro mi i musze się wyżalić. Mam kobietę, jesteśmy już 5 lat razem, w tym roku ma byc niby ślub. Jestem takim człowiekiem, że nieba uchylę, chyba zostaje przez to wykorzystywany. Całą moją wypłatę walę na opłaty, czynsz, media, prąd (nie chce nawet żeby mi dawała złotówki), spłacam jakiś tam kredyt, a resztę daję na jedzenie. Mieszkamy u mnie w mieszkaniu, moim. Małżonka przyszła za to całą wypłatę ma dla siebie. Ja

mirko_anonim +52
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
Nie chcę wam wszystkim psuć humoru, ale to jest koniec zarobków w IT, jakie znaliśmy do tej pory. Nie wiem, czy wy ty tego nie widzicie czy udajecie, że nie widzicie? Dopiero co ktoś wrzucił wpis, że nie mógł znaleźć pracy bo 180 CV na jedno stanowisko. Jest nadpodaż programistów, firmy częściej zwalniają niż rekrutują, więc będzie wolnych rąk do pracy coraz więcej. Teraz nikomu się to w
źródło: main_18na_profesora_to_trzeba_si_uczy_
PobierzKiedy debatujesz z Bartosiakiem
U mnie w LO na szczęście nauczyciele nie wymagali aby mówić do nich profesorze. Za to w technikum u znajomego już tak i nigdy nie wiedziałem z czego to wynika. Wyjaśnisz mi? Czy to tylko ich megalomania?
@NieMogeSieZarejestrowac: dobra, z tym pochodzeniem to tak nie do końca, bo oba pochodzą z łacińskiego „professor” czyli nauczyciel. Tylko „profesor” w liceum to po prostu zwrot grzecznościowy i tytuł zwyczajowy, a nie mający przyrównywać takiego nauczyciela do profesora jako tytułu naukowego. Ponownie, odsyłam do różnicy w „zamku” w kurtce, „zamku” w drzwiach i „zamku” jako budowli, tu zachodzi to samo zjawisko.
@zmarnowany_czas: chyba za komuny xd
@wislowunsz: nie no teraz to chyba nie robią tak, ale ta forma to jest relikt z czasów PRL, kiedy faktycznie tego wymagali, więc no nie romantyzujmy tego, że nauczyciel w liceum srał wyżej niż miał dupę, bo do niego przychodzili uczniowie po ośmiu klasach podstwówki xD a na studia wtedy nie szedł co drugi, więc też pewnie nie było tak oczywiste,
@Kaczkoman: jakiego prlu xD Już u Zeromskiego w "Syzyfowych pracach" tak mówili. Po prostu grzecznościowa forma, przyjęta od wieków.
Nie jest tak „szczególnie” w powiatowych, bo wszędzie jest tak samo c-----o