Wpis z mikrobloga

#motocykle #kask
Siema, poszukuję kasku na nowy sezon. Musi być integralny, posiadać blendę przeciwsłoneczną.
Budżet jakim dysponuję to 1500zł, mogę delikatnie nagiąć jeśli będzie trzeba.
Wpadł mi w oko HJC RPHA 70 ale z dostepnością mojego rozmiaru jest problem.
Może macie jakieś inne propozycje?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gigganter: Od zeszłego sezonu mam Airoh Matryx. Super wygodny, fajne malowania, blenda i pinlock w zestawie. Przygotowany pod interkom. Wentylacja dobra, ale z tym wiąże się główna wada - w czasie jazdy jest huragan, więc kask jest głośny.
  • Odpowiedz
Od zeszłego sezonu mam Airoh Matryx

@mishaaq: nie wiem jak ten Twój model, ale kumpel kupił Commandera swego czasu i jakość wykonania tego kasku jest tragiczna, po kilku miesiącach się łuszczył etc, sam swego czasu właśnie dlatego z niego zrezygnowałem ale to może tylko z commanderem były takie problemy. Sam mam nolana i pod względem jakości to przepaść a cena podobna.
  • Odpowiedz
@mlekoag: Przejeździłem ten sezon tylko, więc nie mogę powiedzieć więcej o jakości niż tylko to, że na razie nic jeszcze się nie dzieje. Dzięki za info - będę uważny.
  • Odpowiedz
@Gigganter: Przymierz w polskim sklepie a kup za granicą, mam wrażenie że panuje zmowa cenowa jeżeli chodzi o ceny tych kasków i ogólnie ubrań. motoin.de, fc-moto, cokolwiek, tylko nie daj polskim januszom zarobić. Mój kask byl prawie 40% tańszy niż w PL, jeden z ekspertów (sprzedawca z polskiego sklepu) mądrzył mi się w komentarzach na fb że WYSTARCZY NAPISAĆ a oni zrobią lepszą ofertę, to dlatego mają przebitkę 1200 zł
  • Odpowiedz
@bonekropik: tak z ciekawości szukałem kurtki - po lewej kurtka z modomoda po prawej ze stronki motoin.de ( ͡° ͜ʖ ͡°) myślałem że to bait, ale chyba trzeba po nowym roku zamówić
byyrty - @bonekropik: tak z ciekawości szukałem kurtki - po lewej kurtka z modomoda p...

źródło: ffs

Pobierz
  • Odpowiedz
@byyrty: Na fc-moto masz 5% dodatkowo po zalogowaniu się - kod FCMSK5PL, nie pamiętam czy działa od pierwszego czy od drugiego zamówienia. Chyba Motoin wyśle ci kod zniżkowy jak przejdziesz do checkoutu, uzupelnisz maila i na którymś etapie się rozmyślisz. Dostałem tak 10%. Także jest dużo taniej, a zwrot też jest łatwy - możesz za ich pomocą wykupić etykiete zwrotną w fajnej cenie.
  • Odpowiedz
@bonekropik: zmowa cenowa polega na tym, że pewna hurtownia spod Poznania (Powerbike), która jest właściciela Rebelhorna, Brogera i kilku innych marek jest też importerem wielu marek (min Arai HJC) i sztucznie nabija ceny.

Omijając tego pośrednika mamy to samo dużo taniej.

No bo absurdem jest, żeby kask Araia w malowaniu Ducati kosztował w salonie Ducati mniej niż biały ten sam model w 4ride, a takie głupoty wychodzą ..
  • Odpowiedz