Wpis z mikrobloga

stara już 3 dzień pijana a mieliśmy robić ciasteczka ;c rozumiem w sumie czemu teraz chleje, koniec roku jest jakiś depresyjny, to po prostu bolesne uświadomienie że kolejny rok był c-----y i nie było większych pozytywnych zmian w naszym zyciu ehh nawet nie mam komu sie wyżalić, dziadek mi kiedyś powiedział żebym nigdy nie mówił im jak mam nie jest trzeźwa i ja to rozumiem. w koncu oni i tak nic na to nie poradzą, a tylko im to nerwów przysparza. nawet jak miałem znajomych i im czasem pisałem że stara pijana no to przecież to nie tak że im mnie żal albo że to ich obchodzi, przecież nawet nie rozumieją jak to jest dorastać z taką matką, i jakie to p------e akcje były, poza tym znają ją tylko od trzeźwej strony, fajnej i wyluzowanej xd człowiek samotną wyspą jest nana nanananaaa mówienie komuś co się dzieje w twoim zyciu nie ma sensu. taki przykład, np powiesz że x cię pobił i wyrzucił z domu, oni inaczej to sobie wyobraża niż to jak faktycznie to wyglądało, porozumiewanie się z innymi nie ma sensu #dda #aca #alkoholizm #depresja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ilawa: 21 xd nie nie wyprowadze sie, nie mam roboty OD DWÓCH LAT AHAHAHA a poza tym (i bede to powtarzal do usranej smierci) jak stara jest trzezwa to jest gitez majonez
  • Odpowiedz
@mmmod współczuję. Jesteś już dorosły. Ja to przeżywałem jak miałem jakieś... Nawet nie chcę wracać do tego myślami. Od dzieciństwa i wczesnych lat szkolnych tak to ujmijmy. Szczerze współczuję. Jak będziesz chciał kiedyś porozmawiać czy coś, to start dziadek @kureci_paratko zawsze odpiszę na PW. Trzymaj się chłopie!
  • Odpowiedz
  • 1
@kureci_paratko: nie no ja też od dzieciaka to mam, dziwne że kiedy mój umysł się kształtował to akurat zachowanie mojej mamy jak była schlana było najgorsze xd teraz jest chill, tylko ja jakiś rozregulowqany emojcnalnie to się w------m mimo ze ona w sumie tylko śpi, dzięki ty też się trzymaj
  • Odpowiedz
@mmmod znam to dobrze. To jest po prostu naturalne, że się do takich akcji od płaczu i paniki przestawiamy do obojętności w ciągu tych kilku-kilkunastu lat. Nie chce dawać dobrych rad, bo niestety to przeżyłem i nic z tym nie zrobiłem. Próbowałem ale.. co może taki młody człowiek... U mnie skoczyło się na wyprowadzce w wieku 16 czy 17 lat. Pracy dorywczej za wtedy naprawdę dobrą stawkę, 5zl/h. No i traumatycznych
  • Odpowiedz
Terapia DDA ma sens i działa, chociaż trwa długo. Jestem tego przykładem. Podaj z jakiego jesteś miasta i znajdę Ci bardzo dobrą terapię na NFZ.
  • Odpowiedz