Wpis z mikrobloga

Hej, znacie jakieś ciekawe gry kooperacyjne?

Szukam gier kooperacyjnych od kilku godzin i nie znalazłem zbyt wielu odpowiednich gier, w większości tytułów kooperacja jest trybem dodatkowym i nie pozwala na przejście całej fabuły.

Zależy mi na dużych grach przygodowych lub akcji, takich z widokiem z 1 lub 3 postaci.
Gier szukam zarówno na PC jak i na konsole.

Grałem w:
It Takes Two - bardzo polecam.
A Way Out
Dying Light
The Forest - po kilku godzinach gra się nudzi, ogólnie gra jest mało rozbudowana
Raft
Unravel Two - dość nudna gra

Takie gry jak Assassins Creed czy Far Cry niby mają tryb kooperacyjny ale są to chyba tylko dodatkowe misje?

#gry #staregry #coop #steam #ps5 #xbox
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quereven: Stare, ale Resistance 1 i Resistance 3 maja split-screen coop który mi zajebiscie wszedl jak gralem z druga osoba, ale to lokalnie. Serwery online tych gier juz pewnie dawno niezyja
  • Odpowiedz
  • 0
@PanKapibara: Właśnie kiedyś myślałem o switchu ale wydaje mi się że na tej konsoli nie ma zbyt wielu dużych i ciekawych gier? nikt w moim otoczeniu nie ma switcha i jakoś mam odczucie że to takie trochę dziwactwo dla fanów gier nintendo no ale z drugiej strony posiadając ps5 i xboxa nie mam w co grać więc chyba warto spróbować czegoś nowego
  • Odpowiedz
@Quereven: znaczy ja bym teraz nie kupował Switcha, bo to już naprawdę stary i słaby sprzęt, a lada moment wyjdzie następca, który pewnie będzie kosztował poniżej 2k i będzie miał wsteczną kompatybilność. Wtedy bierz od razu.
To jedyna konsola, która ma własne gry - Xbox i PS5 to tak naprawdę głównie zamienniki PC. Owszem, produkcje Nintendo mają specyficzny styl graficzny, ale np. Mario (2D, ale zwłaszcza 3D) to najlepsze platformówki
  • Odpowiedz
  • 0
@Varin: Grałem w Resistance ze znajomym lata temu, pamiętam że gra była albo bardzo trudna albo byliśmy zbyt pijani by przejść więcej niż kilka pierwszych misji :)
Tak swoją drogą mam wrażenie że na PS2 czy PS3 było o wiele więcej gier kooperacyjnych niż na dzisiejszych konsolach :/
  • Odpowiedz
@Quereven: Ogólnie nie ma wiele gier w które można grać siedząc razem w pokoju przed TV. Kiedyś to i w Dooma czy Wolfensteina czy nawet potem Pro Evolution Soccer można było grać w 2 osoby stylem "ja chodzę, ty strzelasz" :) Split screen też był bardziej popularny. Obecnie że wszystko jest raczej online i robione pod siedzenie samemu w pokoju. Dodatkowo mało dobrych nowych gier wychodzi. Nie wiem, od lat
  • Odpowiedz
@Quereven: to pobieraj Gearsy bo warto choćby zobaczyć, co to jest :) Najpierw pobierzesz coś w stylu "lunchera" z najpotrzebniejszymi plikami do gry a potem wybierasz z pozycji menu co jeszcze chcesz zainstalować. Np. kampania, coop itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@Varin przejrzałem wszystkie oferty gier coop na jednym ekranie na ps5 i Xboxie i obie platformy oferują zaledwie po kilkanaście gier :/

W dzisiejszych czasach ciężko zaskoczyć graczy czymś nowym, ostatnio na mnie dość duże wrażenie zrobił cyberpunk a kolejna gra myślę że będzie dopiero GTA 6. Próbowałeś zagrać w gry na VR? Myślę że dzięki tej technologii można poczuć nowe wrażenia z grania :)
  • Odpowiedz
@Quereven: najlepsze gry kooperacyjne aktualnie to: valheim, v rising, enshruded, sons of the forest. Gry typu far cry mają normalnie coopa robi się fabułę całą tak samo jak w dying light
  • Odpowiedz