Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad zakupem trenażera do… no właśnie do ile? Biorę pod uwagę takie 3 półki cenowe +\-

- 2000
- 3500
- 5500

Czy opłaca się celować w te 5 koła? Za taka cenę jest np kicker move, który symuluje ruch. Warto się nad tym zastanowić czy tylko zbędny bajer, a może wręcz przeszkadza na dłuższą metę? Jesli nie, to z tych niższych półek cenowych za czym się rozglądać? Takie najpopularniejsze marki to wahoo i elite, ale słyszałem różne opinie o trwałości tych drugich. Tylko czy taki elite justo 2 za 3.5 kafla naprawdę ma duża szanse się rozwalić po 1000 km? Jeżdżę na gravelu, jakaś wprawa już tam jest, bo 2000 km przejechane od marca do września, najwięcej 200 za jednym razem i dodatkowo też biegam. Raczej bym chciał kupić raz, a porządnie.

#rower #trenazer #gravel #zwift #elite #wahoo
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Farmer_Joe: no właśnie chyba zamierzam tak zrobić, po tym co tutaj przeczytałem od wczoraj. Tylko ten cog and click jest tylko do swifta? Z rouvy to nie będzie działać? Jak mam tego coga to rozumiem że tylko wpinam rower i tyle? Kaseta niepotrzebna i powinno wszystko pasować? Mam meride silex 400 z tego roku, więc chyba typowy gravel, który nie ma udziwnień w kwestii trzymania koła.
  • Odpowiedz
@average_martial_arts_enjoyer: oficjalnie działa tylko ze zwift, ale na necie widziałem już sterowniki do innych apek - nieoficjalne ale nie miałem potrzeby testowania.
Tak, zakładasz coga zamiast kasety i masz fizycznie single speeda z tyłu, a biegi w zwifcie zmieniasz za pomocą dwóch przycisków (zwfit click). Działa to mega świetnie, nie bawimy się w regulację przerzutek, jest o wiele ciszej podczas jazdy.
  • Odpowiedz