Aktywne Wpisy

Tytyka +135
Muszę się pochwalić mirki. Udało mi się zrobić pierwszy w życiu rosół tak jak to robi moja mama z udka kaczki. Wyszedł super
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
źródło: temp_file3765796085747042391
Pobierz
laventel +21
Za każdym razem jak koleżanki mi opowiadają jaki dramat jest na rynku matrymonialnym z chłopami to jestem tak wdzięczna że mam swojego niebieskiego od 7 lat i jest między nami super ( ͡° ͜ʖ ͡°) #zwiazki #niebieskiepaski

Paka jeszcze nie wiem od kogo, ale rozszyfruję tę zagadkę! Zawsze zazdrościłem trochę odbiorcom paczek w których były jakieś łamigłówki, no i proszę, w tym roku dostałem właśnie coś takiego, wybornie. Nagłowiłem się z tym już trochę(jak na razie bez rezultatu xD), stąd od odebrania paki tak dużo czasu minęło zanim robię #pokapake Ale przejdźmy już do tego co w środku mamy(kolejność przypadkowa jakby co):
1. Dwie figurki mojej ulubionej postaci z memów - Gondoli, wykonane własnoręcznie przez autora paki w drukarce 3D, i również własnoręcznie pomalowane, wybitne postaranko. Niestety w trakcie transportu jednej z nich odpadła czapeczka, ale to niewielki problem, kupię klej i naprawię (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Wspaniałe są, już zdobią komodę.
2. Duża, dobrej jakości, podkładka, mówiąca prawdę o tym jak postrzegani są gracze różnych platform, na pewno się przyda, jak zużyje się obecna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3. Sweter, czy właściwie bluza, "Make Christmas Great Again", całkiem skisłem z tego hasła, i jej wzoru. Mikołaj trochę na opak zrozumiał mój opis i nie ogarnął, że politycznie raczej daleko mi do zwolennika Trumpa, ale nie szkodzi, bluza jest bekowa i na pewno będzie noszona ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
4. Torba zakupowa z Janem Pawłem 2. Sam nie wiem czy Mikołaj wpadł na ten pomysł samemu, czy odgrzebał mój wpis sprzed wielu miesięcy(jeśli nie lat), w którym pisałem, że taką torbę chętnie bym przytulił xD. Na torbie widnieje napis: "Zajrzyj chłopcze do siateczki może są tam kremuweczki", i co ciekawe
5. były w środku, wraz z ciastkami których nigdy nie jadłem, więc wybór dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
6. Zestaw świątecznych kubeczków, niestety "nogi" uszkodziły się w czasie transportu, ale kto powiedział, że każdy chłopiec musi mieć nogi, będą dwa kubki, i chłopiec bez nóg, też dobrze xD
7. Jakościowa świąteczna herbatka "Świąteczne opowieści", fajnie, lubię różne nietypowe herbatki na pewno będzie pita niedługo
8. Odpakowując pakę zauważyłem ładny materiałowy woreczek, a w nim 2 breloczki, Falloutowy Nuka Cola z otwieraczem, i z Twin Peaks, oba brandy są bliskie memu sercu więc świetny wybór, na pewno do jakichś kluczy przyczepię (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
9. Elektroniczna zabawka dla kota, kulka z ogonem - w sumie ona też opóźniła publikację tego wpisu bo z @Sandrinia patrzyliśmy jak kot za nią biega xD Jest naprawdę świetnie zaprojektowana, nie wiem jak to osiągnięto, ale w ogóle się nie blokuje, potrafi wjechać pod szafę, i po chwili o własnych siłach wyjeżdża z powrotem, nie blokuje się na listwach przypodłogowych czy progach O.o
10. Blaszane pudełko ciastek, tutaj chyba telepatycznie się Mikołaj porozumiewał ze mną, bo widząc czyjeś pokapakę z takimi, pomyślałem, że sam bym zjadł, i oto są (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
11. Świąteczny łoś z włóczki do samodzielnego wyszydełkowania. Nigdy w życiu nie szydełkowałem, więc może być ciężko, ale spróbuję na pewno go "złożyć". Zawiera instrukcję, więc może będzie nieco łatwiej dzięki niej xd
12. Cryptex w którym jest informacja, kto przygotował pakę, jeszcze nie udało mi się go rozgryźć, ale w końcu się uda. Podpowiedzi mam szukać na stronie wykopaki i są to 2 liczby odpowiadające uczestnikom. Na razie nie udało mi się nic dopasować xD Zawsze byłem niezły w otwieraniu przeróżnych kłódek czy zamków wytrychami(w sposób legalny, żeby nie było), ale tutaj jest wydruk 3d i żaden trik ze słuchaniem mechanizmu, czy wyczuwaniem oporu nie zadziała niestety xD
13. Bardzo fajnie napisany list, ciekawe od kogo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
14. Talon na przejazd prestiżową limuzyną Skodą Fabią, sam ten przejazd spełnia cenowe wymogi golda, mimo, że Mikołaj wycenił go na raptem 100zł to takie doświadczenie zdecydowanie jest warte więcej ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
15. Kartka świąteczna z misiem w czapce, szczerze mówiąc nieco to dziwne, bo nic w środku nie napisano, może to kolejna zagadka i potrzeba lampy UV, hmmm?
Na koniec chcę rzecz jasna podziękować Mikołajowi, i życzyć mu wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku. Fenomenalna paka, wcale nie odstająca jakością od tych z poprzednich edycji w których brałem udział, a przecież to "zaledwie" Lite (。◕‿‿◕。)
A no i jeszcze bardzo ładnie spakowana była, co pokażę w komentarzach do wpisu ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: to_wygląda_na_gold
PobierzTak było zapakowane
źródło: pakowanko_postarnko
Pobierzźródło: chyba_popsute
Pobierzźródło: nie_działa_dziwne
Pobierzźródło: bluza_fajna_luźna
Pobierzhttps://wykop.pl/wpis/79468377/mamy-to-moim-mikolajem-w-tej-edycji-wykopaki-byl-k
Moim Mikołajem w tej edycji Wykopaki był @krzaczor93 Raz jeszcze dziękuję za pakę postaraną na 200% Przy zagadce bawiłem się wybornie (。◕‿‿◕。)
#wykopaka #zagadki #cryptex
źródło: odszyfrowane
Pobierz