Aktywne Wpisy

klaudia-hadalala +258
Dziś mija dokładnie 25 lat od premiery „Kinematografii” Paktofoniki. 💿
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
źródło: IMG_4939
Pobierz
anoysath +48

Czas na moje #pokapake w #wykopaka!
Chciałbym serdecznie podziękować użytkownikowi @Harold za niesamowitą paczkę z okazji #wykopaka! Już od momentu, gdy ją zobaczyłem, byłem pod wrażeniem, jak pięknie została zapakowana. Nie mam zdjęcia zdjęcia samej paczki, bo jestem w gorącej wodzie company i się rozpędziłem z jej rozerwaniem na strzępy xD Czułem się jak dziecko otwierające prezenty w święta - każdy element był wybrany z ogromnym sercem i uwagą.
W środku znalazłem cały arsenał moich ukochanych słodyczy, tj. kwaśne żelki, na które mam ostatnio największą fazę! Były ich różne rodzaje – od robaczków po spaghetti - będzie co wcinać i czym dobijać kcal.
Już wiem, że z tej zapasowej energii będę korzystał podczas wieczorów spędzonych na rozwiązywaniu zagadek z książki „Murdle”. Ta książka z kryminalnymi łamigłówkami to strzał w dziesiątkę, bo uwielbiam tego typu intelektualne wyzwania. Cieszę się, że będę mógł się w niej zanurzyć na długie godziny.
Największym i najbardziej przemyślanym prezentem w paczce była jednak książka „Mitologia japońska” autorstwa Agnieszki Kozyry. Trafiłeś idealnie w moje zainteresowania! Mitologia Japonii fascynuje mnie od dawna, a teraz mogę pogłębiać swoją wiedzę dzięki tej wyjątkowej pozycji. To prezent, który będzie mi towarzyszył przez wiele wieczorów i poszerzy moją znajomość tej niesamowitej kultury. Coś perfekcyjnego dla #japonia maniaka jak ja.
Ale to jeszcze nie wszystko! W paczce znalazłem również zestaw Lego Creator JAPAN – miniaturową wersję Japonii, która idealnie będzie mi przypominać o marzeniu podróży do tego kraju. Dawno nie układałem lego, toteż nie mogę się doczekać, aż znajdę chwilę, by zabrać się za składanie tego zestawu.
Oprócz tego były tam także ołówki do szkicowania, które na pewno przydadzą mi się w rozwijaniu moich artystycznych zainteresowań.
@Harold dorzucił też smaczki dla moich kotów – Twój gest w stronę moich futrzastych przyjaciół nie zostanie przez nich zapomniany! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym poświęcić osobny akapit najpiękniejszemu elementowi tej paczki – ręcznie wykonanej makiecie Tokio. Ten prezent DIY zrobił na mnie ogromne wrażenie! Widać, ile pracy, serca i uwagi włożyłeś w jej przygotowanie. Detale makiety są niesamowite – to prawdziwe dzieło sztuki. Tokio jest jednym z miejsc, które zawsze chciałem odwiedzić, a teraz mogę mieć jego mały kawałek u siebie w domu. Ta makieta będzie zajmować honorowe miejsce na moim biurku. Bardzo doceniam Twoją kreatywność i to, że stworzyłeś coś tak wyjątkowego specjalnie dla mnie.
Jeszcze raz ogromne podziękowania za tę niezwykle przemyślaną, kreatywną i piękną paczkę! Sprawiła mi ona mnóstwo radości i na długo pozostanie w mojej pamięci.
Wesołych świąt @Harold oraz wszystkim spod tagu #wykopaka i #wykopoczta! Do zobaczenia za rok!
źródło: 462574379_1144675854325490_647869506271005848_n
Pobierzźródło: 462558321_576297868441838_372704566551348563_n
Pobierzźródło: 462568534_2067629696990618_9177910954948851103_n
Pobierz