Wpis z mikrobloga

Siemka. Planuje wyjazd do Wietnamu za 2 miesiace. Będę w północnej cześci (Hanoi, Ha Giang, Ha Long, Ninh Bin) i kilka dni na Phu Quoc. Macie jakieś pozapisywane super miejscówki z tych rejonów? Przyjmę wszystko od was, jakieś street foody, ciekawe noclegi, urokliwe ukryte miejsca, szkoły gotowania itp. Będziemy się poruszać motorami/skuterami.

#podroze #podrozujzwykopem #azja #wietnam
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DosAkos nie znam żadnych miejsc w Wietnamie kolego, w ogóle nie znam żadnych miejsc za granicą bo nawet nigdy nigdzie nie byłem. W ogóle ja z domu nie wychodzę bo po co. Ale jak ja bym jechał do Wietnamu to wziąłbym jakiś fajny hotel w dużym mieście i tryskał nektarem w te fajne, małe Azjatki przez cały wyjazd. Po co zwiedzać miejscówki, lepiej zwiedzać kuciapy ༼ຈل͜ຈ༽
  • Odpowiedz
@DosAkos: Phu Quoc do skreślenia definitywnie jak chcesz zobaczyć Wenecję to leć do Włoch a nie do Wietnamu.
Na Ha Giang zaplanuj 3 dni + 2 dni na dojazd / powrót z Ha Noi (to jest must have Vietnamu)
Samo Hanoi poza parkiem z pagodą i rewelacyjnym więzieniem, to bardziej destynacja street foodowa (jest wiele dobrych miejsc) m.in
na Bun Che https://maps.app.goo.gl/zGEXW6X17ujKVXzY6
Sapę odpuść, chyba że wybieracie się na "dach Indochin" Fanspian, w przeciwnym
  • Odpowiedz
@Kamilex97: jest online, ważne info dla zorganizowanych tour-ów znieśli już wizy na Polaków.
W fazie 2 pewnie zniosą zupełnie, wtedy 45dni bez niczego poza paszportem
  • Odpowiedz