Wpis z mikrobloga

Mirki, po 7 latach od śmierci babci okazało się, że jej córka (siostra mojego taty) zataiła przed naszą rodziną kilkadzieści tysięcy złotych, które powinienem otrzymać w spadku. Nie wrzuciła tych pieniędzy do masy spadkowej, a przywłaszczyła i zapewne już dawno wydała. Jak to się mówi, z rodziną najlepiej na zdjęciach...

Rozkład jazdy znany, trzymajcie za mnie kciuki i jak będę wiedział jak, to po sprawie zawołam wszystkich plusujących.

#prawo #zalesie #gownowpis
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14
Jak to wyszło? Ktoś się wygadał, czy przejrzeliście papiery jeszcze raz?

@Boxcutter: postępowanie spadkowe przeprowadziłem w tamtym roku, z rodziną żyliśmy dobrze, chodziliśmy na święta, zachowywali świetne pozory. Mnie miesiąc temu strzelił piorun, że przecież babcia posiadała rachunek bankowy, bo pobierała emeryturę po zmarłym mężu . No i tak z kopią postanowienia poszedłem do banku, w którym miała rachunek (nie chcieli mi powiedzieć w jakim) więc trafiłem za drugim razem.
  • Odpowiedz
  • 7
@Spokoloko666: na nieszczęście jeszcze ma i jest mi winna trochę pieniędzy, więc lepiej niech pożyje. W najgorszym wypadku to jej dzieci mi spłacą te pieniądze bo dziedzicząc spadek, dziedziczysz też długi. No chyba, że się zrzekniesz spadku, ale oni mają dom z działką o wartości 500 tyś~ więc chyba nie zrezygnują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 19
Trzeba było się babcią za życia interesować, to byś pierwszy wyczyścił, jak Cię tak d--a piecze.

@Filipiak20: Babcia w całości przepisała spadek na mnie w testamencie, oni ukrywali istnienie pieniędzy 7 lat. Jesteś głupi, że nie rozumiesz co jest istotą sprawy?
  • Odpowiedz
@AerodynamiC: Twój Tata i jego siostra to dzieci babci i oni wszystko dziedziczą, chcesz powiedzieć że Ty wnuk dostałeś wszystko w testamencie? Twój Tata nic, a siostra która nic nie powinna dostac zajumala hajs? A czemu siostra Taty miała dostęp do konta a Twój Tata nie? Coś się nie trzyma tu kupy
  • Odpowiedz
  • 14
po 7 latach jakas gowno sprawe wyciagasz ?? Ja j---e - kto sie babcia opiekował przez jej ostatnich 10lat ? Cos mi sie wydaje ze nie ty ..

@cyberspace: W takim razie musiałem być kiepskim wnukiem skoro babcia mając jeszcze dwójkę żyjących dzieci i szeroką rodzinę postanowiła wymienić jedynie mnie w ostatniej woli.

G---o sprawa powiadasz? No tak, zatajono przede mną istnienie 30 tysięcy, a jak już się dowiedziałem, że
  • Odpowiedz
  • 10
Twój Tata i jego siostra to dzieci babci i oni wszystko dziedziczą, chcesz powiedzieć że Ty wnuk dostałeś wszystko w testamencie? Twój Tata nic, a siostra która nic nie powinna dostac zajumala hajs? A czemu siostra Taty miała dostęp do konta a Twój Tata nie? Coś się nie trzyma tu kupy

@charlie1919: Dziedziczy osoba wymieniona w testamencie, czyli ja. I takie postanowienie sądu mam. A dlaczego siostra miała dostęp do
  • Odpowiedz