Wpis z mikrobloga

265 250 - 1 000 = 264 250
Data donacji - 20.12.2024
Rodzaj donacji - krwinki czerwone + płytki krwi
Miejsce donacji - RCKiK Wrocław
Grupa krwi - A Rh+
Prywatny licznik - 86861 ml

Mało dziś ludzi jak na okres przedświąteczny. Zapewne stąd też braki krwi na stanie i dlatego dzisiaj pani prosiła o kombo czyli płytki i krew. Operacja zwie się EG.

#barylkakrwi #krew #krwiodawstwo #rckik #rckikwroclaw #wroclaw

Wpis został dodany za pomocą tego skryptu.
Dodaj wpis | Regulamin | Wzór wpisu | Strona akcji
Zatoichisan - 265 250 - 1 000 = 264 250
Data donacji - 20.12.2024
Rodzaj donacji - kr...

źródło: dbdb632ace3e99fcae07e2415

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zatoichisan: Byłam w środę o 13:00 i w czwartek o 9:00 i się odbiłam, bo były tłumy ludzi. Więc się dziwię skąd te braki. Długo Ci zeszło od wejścia do wyjścia?
  • Odpowiedz
  • 1
Trochę mnie to nie dziwi w tym okresie. Tłumy że tak się wyrażę, sezonowe. Pewnie załatwia to potrzeby na chwilę ale z tego co obserwuję i słyszę od pań w centrum to tendencja wizyt jest spadkowa.

Polecam Ci, jeśli możesz zaplanować wizyty z wyprzedzeniem, umawianie się telefoniczne. Ja na dzisiaj umawiałem się dwa tygodnie temu i już było ciasno z godzinami. W normalnym okresie tygodniowe wyprzedzenie daje komfort w wyborze godziny wizyty
  • Odpowiedz
  • 0
@Draakul: Tyle co płytki czyli około godziny ale to jest jakoś po połowie jednostek z każdego rodzaju. Po EG mogę iść z kolejną wizytą dopiero po miesiącu więc plan donacji co dwa tygodnie legł w gruzach ;) Czekolad też chyba jakoś więcej bo dwa pełne pudła miałem do rozdania.
  • Odpowiedz
  • 1
@mnemonk: 71 371 58 10 wybierasz 1 i umawiasz się jak Ci pasuje. Na wejściu bierzesz numerek ale nie A tylko T i wtedy wszędzie masz też pierwszeństwo to znaczy do rejestracji od razu wzywają numerki "T" a potem znacznie szybciej do labo i lekarza.
  • Odpowiedz
  • 0
@mnemonk: Tak, już z dwa miesiące jest jakiś problem z A+. Tak sobie myślę że może to potwierdzać, że dawców jest coraz mniej bo przecież A+ ma 1/3 ludzi.Ciekawe co jest tego przyczyną.
  • Odpowiedz
@Zatoichisan: Ja też mam A+ i chcialam zareagować na apele. Miałam kilkuletnią przerwę w oddawaniu krwi i myślałam że jest tak jak kiedyś, wejdę, szybko wszystko ogarnę i wyjdę. I się zdziwilam.
Ale Twój sposób na umawianie się jest spoko, na pewno to wykorzystam, dzięki!
  • Odpowiedz
  • 1
@mnemonk: Nie ma się co poddawać, bo jak nie my to kto... ;)

Jak już będziesz w 2025 roku to poproś sobie o wydrukowanie wyników. Pierwsza donacja w nowym roku a możliwe też ze pierwsza po dłuższej przerwie jak u Ciebie, jest badana bardziej szczegółowo. Nie znam się na tych wszystkich morfologicznych skrótach ale wtedy jest ich ze dwa razy więcej niż normalnie iwięc zakładam że badanie jest bardziej szczegółowe
  • Odpowiedz