Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W czasach swojej mocnej depresji, wykształciłem w sobie masę nielogicznych zachowań.

Niektóre rzeczy wydawały mi się mniej 'szkodliwe' energetycznie niż inne.

Zdarzyło się, że pewnego razu zapchał mi się kibel i nie byłem w stanie go prosto odetkać. Zamiast pójść i kupić rzeczy (miałem mało pieniędzy), to 2 dni robiłem do zapchanego a potem po prostu spuszczałem kilka razy dziennie wodę licząc na to, że uda się odepchać.

Najgorsze było to, że zacząłem robić kupę pod prysznicem i po prostu przenosiłem to papierem do kosza i wynosiłem śmieci po 2-3 dniach.

Stało się to dla mnie na tyle normalne, że nie czułem się jakbym się zezwierzęcił.

Ogólnie to jedno zdarzenie, które większość określiłoby za nienormalne. Tego, że nie sprzątałem, nie zmywałem naczyń, a pranie leżało wyprane w pralce po kilka dni (by znowu włączyć pranie i tak nawet po kilka razy) nie zliczę.

Dalej mam cięższe i lepsze dni, ale staram się podstawowo funkcjonować.

#wyznania #depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: straszna choroba...wpsółczuję. Niektórzy udają, że ich lenistwo to depresja, ale takie akcje to już rzeczywiście jest coś nie tak w działaniu umysłu i nadaje się do lekarza. Ja to bym nawet nie wpadł na takie coś, że można się babrać w gównie, nosić do kosza i wyrzucać śmieci co chwilę zamiast wsadzić drut w kibel i odetkać w 30 sekund..ciekawe zjawisko, nawet sobie nie wyobrażam jak nielogicznie trzeba myśleć
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @fff112
Wynikało to głównie z tego, że jak już odpuściłem kilka dni, to ciężej było wrócić do tego i 'naprawić' coś co stawało się coraz gorsze.

Coraz bardziej obrzydliwie to wyglądało. Nie mogłem się przemóc do babrania się w tym.

Tak samo wyglądało z myciem naczyń. Wolałem popsikać chemią, "żeby się bakterie nie rozwijały" zanim się za to nie wezmę,
  • Odpowiedz
Niektórzy udają, że ich lenistwo to depresja

nawet sobie nie wyobrażam jak nielogicznie trzeba myśleć będąc chorym

@fff112: Sam nielogicznie myślisz wierząc w to, że człowiek muszący zmagać się z życiem może sobie z tym nie radzić dlatego, że ot tak specjalnie sobie nie chce.
  • Odpowiedz