Aktywne Wpisy

MonazoPL +262
kaszaamanna +715
Życzenia uprzejmego użytkownika @jakub-kicia po wpisie o chorobie mojej żony :)
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
@Moderacja odrzuciła zgłoszenie o atakowaniu mojej osoby :)
#moderacjacontent #wykop
źródło: image_picker_07759E5F-925C-4C83-8FC9-BD00EDC83A6E-72556-00003374F19AD0DE
Pobierz

Szykują się kolejne zmiany na administracyjnej mapie Polski. W 2025 roku status miasta zyska kolejnych 7 miejscowości. Większość z nich posiadała już wcześniej prawa miejskie, lecz utraciła je w 1870 roku w wyniku reform administracyjnych wprowadzonych przez władze Imperium Rosyjskiego po upadku powstania styczniowego.
[...] Więcej jest w linku znaleziska.
------
Jeśli interesujesz się historią i lubisz konkretne materiały (takie z rzetelną bibliografią i ciekawymi zdjęciami/filmikami), to dodaj odpowiedź “wołaj” pod tym postem — z chęcią zawołamy Cię do naszych znalezisk (。◕‿‿◕。) #histmag
------
Ten wpis jest fragmentem materiału z portalu Histmag.org. Więcej jest w linku znaleziska.
Fot. Centrum Końskowoli z kościołem pw. Znalezienia Krzyża św. i św. Andrzeja. Widoczna trasa Lublin – Puławy przechodząca przez miejscowość (fot. Lukke), licencja CC BY-SA 3.0
#historia #ciekawostkihistoryczne #histmag #ciekawostki #mikroreklama #swiatnauki #liganauki #qualitycontent #starszezwoje #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #rozowaihistoria #polska #swiat #wiadomoscidnia #wiadomosci #lubelskie
źródło: Konskowola-Aerial-View
PobierzJeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@allmilczar
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@marekmarecki
@Mejbijorfader @msky @Tien @walictowszystkozajete @Kordianyt @ttqba
@turysta89 @rafaU767 @Suchyzmombasu @xyz23 @omc_kowal @menelpijak
@dziewiczajajecznica @yamajin @AntyKRK @TankDriver @Aurezaliusz @Mortadelajestkluczem
@Trado @Eladraan @baszmar @Jogurt123 @hektor190 @BrajanuszCebula