Wpis z mikrobloga

#raportzpanstwasrodka
https://wykop.pl/wpis/79418037/w-nowym-gniocie-towarzysz-sobaka-mowi-ze-poszedl-n
Widzę, że znowu muszę dementować plotki na mój temat skoro wywołujecie mnie do Tablicy.
A informowałem odpowiednio wcześniej jak moja przygoda z byciem beneficiarzam wyglądała.
Dlatego przypominam
Tak. Wywalili mnie dyscyplinarnie za próbę przedłużenia sobie wolnego o 4 dodatkowe dni. Dostałem wolne na 24 dni byłem na Filipinach 28.
Wziąłem pod uwagę ryzyko nie jestem niewolnikiem.
mówię o swoich porażkach otwarcie niczego nie kreuję jednocześnie.

Tak byłem na bezrobociu Uwaga 11 DNI.
Ja już wypłatę dostałem a zasiłku wcale.
Nie udzielam się ostatnio zbyt często na wykopie, bo uwaga pracuję, szkole się w nowej profesji, nadrabiam finanse, szykuje mi się w krotce kolejny wylot na Filipiny.
Także, radzę sobie świetnie bez zbiórek, żebractwa, lajtow. Nie tworze kontrntu na współczucie. A mógłbym grać na nutach a to pech , a to jestem niepelnosprawny. Także zrównywanie mnie z Filipkiem trochę nie na miejscu
A najnowszy gniot tutaj.
I dziękuję wszystkim tym którzy jak najgorzej mi życzą próbując się jakość dowartościować.Wspaniali jestescie. Celowo będę robić na przekór pokazując wam, że pomimo kłód dla mnie nie ma barier.
Towarzysz_Sobaka - #raportzpanstwasrodka 
https://wykop.pl/wpis/79418037/w-nowym-gnio...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@Towarzysz_Sobaka: nie czaje o co chodzi, ze mirki hejtuja mirka za to ze pomogl lamadze xD. masz same plusy dodatnie (cytujac klasyka), mirkowales o tym co robisz i jest hejt. rozumiem podsmiechujki, sam plusuje zarty o Twoim zwiazku z Filipem, ktory jest na tyle absurdalny, ze smieszny i mozna plusowac, ale faktycznie, co mnie dziwi, na tym tagu beszta sie goscia, ktory ani nie zarobil na uniwersum, zawsze byl aktywny.
  • Odpowiedz
@lskx Billi jak już zbieramy się na moralność, to też prośbą do Ciebie. Przestań pisać, ze bartekradek nie oddał pieniędzy ze zbiorki filipie. Pokazał tutaj na tagu potwierdzenie przelewu, Filipa na początku też mówiła że dostała przelew a później łgał jak pies ze nic nie otrzymal
  • Odpowiedz
@Furman84: raz zapytałem czy typ co zbiera to znów bartekradek. filipy nie śledzę. Widzę to co widać na kanale, ale akurat mnie ciężko oskarżyć o oskarżenia wobec kogoś, zwykle tłumaczę innych zanim sami się wybielą.
  • Odpowiedz
@lskx: absolutnie nie piję do tego typu żartów.
Ja się po prostu stanowczo nie zgadzam z porównywaniem mnie do Filipa pod względem jakiegoś domniemanego lenistwa.
Bo to ja Filipowi wyciągnąłem rękę i dałem start. Nigdy nie wycierałem sobie mordy jakimiś zbiórkami. Dałem Filipowi wędkę, możliwości i wybór. Konsekwetnie pokojowo się rozeszliśmy i nie ma spiny.

W pracy gdzie byłem cztery i pół roku wypaliłem się. Pracodawca dał mi 24 dni urlopu mimo iż
  • Odpowiedz
@Furman84: ze swojej strony starałem się Filipowi pomoc i w jakiś sposób nakierować. Podjął takie decyzję, do tego doszły moje problemy z którymi musiałem się uporać. Dlatego każdy z nas poszedł w swoją stronę
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka: z drugiej strony jeśli ktoś wchodzi w bezpośrednie interakcje z kambożulami to musi liczyć się z tym, że zostanie powiązany z kambodżańską ekipą jako jeden z członków, a wiadomo jaką opinię mają kambożule. Tak samo jak ktoś pokazuje swoje życie na juptup to będzie otrzymywał komentarze, tak od wieków działa internet.
Cała sytuacja z pracą po prostu brzmiała komicznie i pewnie sporo osób po prostu by się zwolniła (jeśli
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka: Nigdy nie miałbym Cię za lenia, w końcu to Ty wyciągnąłeś pomocną dłoń i jak to ładnie ująłeś dałeś Filipce wędkę i wskazówki. U mnie za to masz szacunek, że chciałeś komuś pomóc. To jak pokierował dalej życiem to już jego problem.

Ja na Twoim miejscu bym zażartował żonie, że straciłem pracę i czy nie chciałaby mnie poutrzymywać na swój koszt. Wiesz o co kaman, czy nagle nie wygaśnie
  • Odpowiedz
@dizel81: szczerze mówiąc to nie wiem. Kontakt nam się urwał jakoś w listopadzie. Są rzeczy które mi się nie podobały jak np zbiórki czy zebrolajty. A i też nie chce pomagać na siłę. Dlatego odpuściłem. Z tego co wiem w Polsce jest w dobrych rękach. Problemem są toksyczne wpływy Muminków. To był też drugi powód dlaczego nie chciałem się babrać w to dalej.
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka:

To był też drugi powód dlaczego nie chciałem się babrać w to dalej.

Bardzo mądrze zrobiłeś. Masz też swoje życie i życze Ci powodzenia w zrzuceniu kałduna byś czuł się lepiej fizycznie i psychicznie bo to też podnosi samoocenę jak widzisz lepszą sylwetkę.
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka: nie przejmuj się opiniami. Liczy się dobry uczynek, a to, że ktoś nie chciał korzystać z okazji by mieć swoje życie to jego sprawa. Tak jak piszesz. Nie ma sensu pomagać na siłę. A muminy jakie są widać. Cytując klasyka nie ma w słowniku człowieka kulturalnego słów, by opisać tą parę. A Felipa, no cóż. Skoro chce siedzieć w Kamboraju to jego sprawa
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Sobaka: Ja mam do Ciebie mieszane uczucia. W-----a mnie promowanie przez Ciebie contenetu nie związanego z Kambożulernią na tym tagu (Twoje Filipiny mają się nijak do tego tagu, prędzej Ucieczka Do Raju byłaby bliżej). Z drugiej strony pomogłeś temu kołkowi Fifiemu - i spoko.
Z jednej strony nie grasz nutą "Wyśllij mi sms o treści pomagam" - mimo, że mógłbyś. A z drugiej jesteś strasznym try-hardem, żeby się wypromować w
  • Odpowiedz