Aktywne Wpisy
gutowszczyzna +96
Przekonalem sie na wlasnej skorze jak dziala nasze panstwo w sytuacji obywatelskiej reakcji na pijaka za kolkiem. To bylo tak:
1. Facet jechal samochodem i w trakcie jazdy fura mu sie zepsula xD
2. Wysiada z fury i probuje ja zepchnac.
3. Podchodze i mu pomagam.
4. W trakcie rozmowy czuje od niego alko.
5. Wzywam policje i odchodze na bezpieczna odleglosc.
1. Facet jechal samochodem i w trakcie jazdy fura mu sie zepsula xD
2. Wysiada z fury i probuje ja zepchnac.
3. Podchodze i mu pomagam.
4. W trakcie rozmowy czuje od niego alko.
5. Wzywam policje i odchodze na bezpieczna odleglosc.
źródło: obraz
Pobierz
langle +105

@ish_waw: Książkowy chłopski rozum. Tymczasem "z wolnej stopy" Romanowski uciekł na Węgry, ale "ekspert" od piłki kopanej wiedział przecież, jak powinna być prowadzona konkretna sprawa i "wyjaśniał" eksportowym Mariuszom jak jest i co mają myśleć.
No i moim zdaniem bardzo dobrze powiedział. Z czym konkretnie się nie zgadzasz? :)
ehh no i znowu wysropki dały się wysterować ( ͡º ͜ʖ͡º)
No przecież nie miał możliwości mataczenia. Nie wchodząc w detale to jednak ukrywanie się przed wymiarem sprawiedliwości.... a przyznanie azylu — to jednak jest pewna, drobna różnica ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Na przykład państwa zachodu chętnie udzielają azylu różnym rosyjskim politykom, którzy są tam represjonowani ;]
Wtedy w ru-necie mireczki
No chyba nie mogli bo miał immunitet wtedy :)
Tak przynajmniej sąd orzekł...
Chyba, że był to przebierany sąd.... z udawanym immunitetem, który to immunitet był respektowany nawet przez sądy rosyjskie. Nie wiem jakie Ty masz w tej sprawie zdanie ;]
Pewnie było pod publiczkę. Nikt nie chce iść do więzienia... tak mnie się wydaję ;)
Jednak nie było podstaw sądzić, że chłop będzie uciekał. Na tej zasadzie każdy areszt można zastosować, bo uciec może każdy.
Tłumaczył to kiedyś Bodnar, że muszą być realne przesłanki do tego, że może uciec. Tutaj nie istniały. Nie istniała też możliwość mataczenia. I raczej nie istniało ryzyko, że chłop będzie ustawiał dalej przetargi w
XDD
XDDD
Oczywiście, że tak. Wszak Polska jest w centrum... galaktyki. To najważniejsze państwo międzyplanetarne. Rosjanie śledzą każdy nasz ruch
W jaki sposób utrudniał tę pracę? No to skoro on jest w roli podejrzanego (chyba?) to chyba mógłby odmówić składania wyjaśnieć (bo takie ma prawo).
Tzn. na komisji chyba nie może tego zrobić i to trochę się kłóci... nie chcę mi się wchodzić w szczegóły, bo nie jestem do tego kompetentny i nie mam takiej szczegółowej wiedzy. Ty zresztą też.
I nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twój wpis. Bo
No tak... ale wiesz, ktoś orzekł, że te komisje nie są legalne czy coś takiego. I też mógłbym Ci kazać coś sobie poczytać — no tylko nie chcę mi się szukać :D
Po prostu argumentacja, że ktoś nie przyszedł i nie gadał o swoich przestępstwach, to słaba argumentacja... ŻE MATACZYŁ. Bo de facto oskarżony ma prawo nic nie mówić (a nawet
@Thorrand: wlasnie chodzi o to ze jak go wzywali na komisje to nie był podejrzany. Przyjść musi. Potem wyszly nowe wątki w komisji i stal się podejrzanym w sledztwie i tam juz nie masz ze nie mozesz skladac wyjasnien
Nic mnie to nie obchodzi, każdy może mieć swoje poglądy. Tyle, że admini wykopu zawsze trzymają tę samą stronę to jest skandalem. Portal tworzony przez użytkowników? Nie, admini sobie lubią banować osoby o innych poglądach od nich samych