Aktywne Wpisy

#nieruchomosci
Z jakiego powodu młode pokolenie ubzdurało sobie, że należy im się mieszkanie i to najczęściej w miastach top3? Zdradzę Wam sekret, w miasteczkach gminnych też można żyć jak Cie nie stać na głupie dwa pokoje w Warszawie lub Krakowie. Naprawdę nie każdy musi mieszkać w dużym mieście.
Z jakiego powodu młode pokolenie ubzdurało sobie, że należy im się mieszkanie i to najczęściej w miastach top3? Zdradzę Wam sekret, w miasteczkach gminnych też można żyć jak Cie nie stać na głupie dwa pokoje w Warszawie lub Krakowie. Naprawdę nie każdy musi mieszkać w dużym mieście.

WielkiNos +228
Przyznam, że nie wiedziałam, że mamy w Polsce tyle osób popierających jazdę samochodem po chodniku.
#parkology #przepisydrogowe #samochodoza #patologiazmiasta #stopcham
#parkology #przepisydrogowe #samochodoza #patologiazmiasta #stopcham

źródło: temp_file413470307858393951
Pobierz
Wytłumaczy mi ktoś pojęcie "maceracji" perfum?
Generalnie miałbym wywalone w ten temat, nie ma co popadać w skrajności, jak masz chęć to używaj perfum, jak
@czz17: to chyba jakiś szamanizm i oszukiwanie samych siebie że perfumy nagle się polepszą xD
Ja w swojej kolekcji tego nie zauważyłem. Niektóre zapachy jak miały przeciętne parametry tak samo mają przeciętne po 2, 3 latach stania na półce. Ale ja nie zbieram tanich arabow
@Marmite: Mialem test reka w reke flakonow z identycznymi batchami przechowywanych w tych samych warunkach ok 2, 3 lata (kompletny test z przypadku)
Jeden byl otwarty a drugi zafoliowany i byla gigantyczna roznica na korzysc otwartego
@Marmite: no tak jak pisalem, to nie byl zaden zamierzony test, tylko po prostu kupilem kilka tych samych flakonow na zapas XD Potem psikalem dziewczynie i mowila ze ten "stary" duzo mocniejszy w ciemno, a nowo otwarty "wodnisty"
To co zauważyłeś to prawdopodobnie skutek nie dojrzewania perfum, ale dostania się powietrza do flakonu i lekkie utlenienie niektórych aroma molekuł. Na ten proces szczególnie narażone są naturalne olejki i ekstrakty, dlatego daj nazwę perfum to pogrzebię w składzie :)
@kanapeczkaa: Nie podobno tylko na pewno, tylko nie wszystkie mają sens. Sam jakiś czas miałem perfumy, które po odstaniu pół roku bardzo zyskały i straciły jednocześnie. Zyskały na zapachu (wygładził się) a straciły na trwałości,