Aktywne Wpisy

Ytarka +328

mickpl +588
Łociepanie, takiego boomerskiego chrzanienia o mieszkaniach to już dano nie widziałem XD Zaczęło się od narzekania na internetowe bojówki mieszkaniowe, potem, że cena w Warszawie wzrosła, bo była przecież niższa niż w Berlinie, a u nas jest bezpieczniej. Całość okraszone jakąś paraekonomią z pogranicza wywodów Maxa Kolonko.
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero

źródło: boomer
Pobierz
Wygoda niesamowita - wszystko na stronie / aplikacji, dokumenty i statsy do ściągnięcia jednym przyciskiem (przy braniu kredytu cholernie wygodne), wystawianie faktur łatwe i przyjemnie.
Powiem więc szczerze, że nie wiem NIC o księgowości, jak i gdzie się rozliczać itp itd.
Z początku było dużó zmiennych (duże, małe zusy, podatek liniowy, dużo faktur, przychody w USD, ulgi itp) ale aktualnie jestem na ryczałcie , wystawiam jedną fakturę i rozliczam jakieś 4 kosztowe. Tyle.
Z drugiej strony księgowi podnieśli stawki i teraz korzystam z najtańszego w infakcie za 300 zł brutto miesięcznie (mój świetny i ogarnięty z którym byłem od początku krzyczy po 420 zł).
Wiadomo, każdy musi zarabiać, ale myślę, że na moje wymagania i czas spędzony przy mnie to trochę sporo.
I tu pojawia się #pytanie - jak problematyczne i problemogenne może być ogarnianie księgowości przez kogoś z (aktualnie) zerową wiedzą na ten temat?
Przysiąde, odpalę filmik na youtube i już będę wszystko sam ogarniać mając w kieszeni dodatkowe 3600 rocznie czy napytam sobie biedy?
#finanse #urzadskarbowy #infakt #programista15k #dzialalnoscgospodarcza #jdg
Jak chcesz sam prowadzić to też jest taka opcja - 38 zł netto za miesiąc, ale czy to jest warte tych 80 zł mniej...?
Poradzić pewnie sobie poradzisz, ale dobrze by było zrobić jakiś kurs/przeczytać książkę/filmiki obejrzeć, czasu na
1. Prawo w Polsce się non stop zmienia. Wchodzą np takie wakacje kredytowe, zmieniają się stawki, są terminy różnych deklaracji itp. Chce ci się te filmiki raz w miesiącu (czy nawet raz na kwartał) oglądać żeby dowiedzieć się czy coś się nie zmieniło, albo martwić czy o czymś nie zapomniałeś?
2. Spokój. Płacisz
coś tam śledzę co się zmienia - ale tu wfirma mi daje ładne info o zmianach
dosłownie 15m roboty w miesiącu
ale 588 netto rocznie
a nie 300 brutto miesięcznie :)
@proteina_sin_huevos: i co za to oferuje?
Tak więc chciałem się upewnić u użytkownika
@ATAT-2: dokładnie tak, ogarniesz bez problemu a jak sie coś nietypowego pojawi (pierwsza faktura zagraniczna czy jakiś nietypowy koszt coś takiego) to pytasz na czacie infaktu i doradzają :) (albo szukasz odpowiedzi w necie). Szkoda kasy na ich księgowych oni robią to samo co ty czyli poświęcają na rozliczenie
@Ploma: xD
No genialna treść reklamowa w której to piszę że najpierw zmieniłem księgowego w infakcie z zayebistego na najtańszego (przez podwyżki) a teraz w ogóle chce zrezygnować. Geniusze marketingu tam chyba