Wpis z mikrobloga

• 64
@bieda_kredyciarz_2proc: podoba się tylko dyrekcji, a dużo jest złego, AI bazuje na tworach, które prawdziwi artyści wrzucili do internetu, więc po prostu kopiuje i skleja w całość pracę cudzych ludzi. Prawdziwych artystów się wspiera, rzemiosło jest cenione i nie bez powodu zazwyczaj jest dużo warte, AI to pójście na łatwiznę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Magdozaur w koronie jest też teraz konkurs, że kto zarejestruje paragony na najwyższą sumę wygrywa wycieczkę chyba. Nie dla biedaków to ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@nWaldziu: widziałeś takich „setki”, bo aktualnie proste bryły są w modzie i przewijają się na paczkomatach itp. O tyle jest wyjątkowe, że ktoś każdy szczegół stworzył ze swojego pomysłu i swoją własną ręką.
  • Odpowiedz
  • 0
@NieBendePrasowac: generalnie tak powinno być i każdy kto ma trochę godności, próbuje przetłumaczyć tym „kradnącym”, że nie mają żadnego talentu i gdyby zabrać im dostęp do AI/kopiowania cudzych prac to byliby nikim.
  • Odpowiedz
że nie mają żadnego talentu i gdyby zabrać im dostęp do AI/kopiowania cudzych prac to byliby nikim.

@Magdozaur: Powiedz to tym wszystkim uczestnikom konkursu piosenki chopinowskiej.
  • Odpowiedz
  • 0
@nWaldziu: to jest zupełnie coś innego, bo odnośnie piosenki i śpiewania utworów wielkich artystów pokazują swój talent. Oni nie mają innego wyboru, graficy itp, mają
  • Odpowiedz
@Magdozaur: ciekawe jak wygląda sprawa z prawami i wykorzystywaniem potem takiej grafiki. Generowaniem/tworzeniem obrazu zajmowała się maszyna, ten ktoś napisał jedynie wytyczne dla narzędzia - coś jak zlecenie fotografowi konkretnego zdjęcia. Dostajemy potem fotografię, ale to fotograf nadal jest jej autorem (zapewne jest to jakoś opisane w regulaminach tych narzędzi "ai").

Nowa era konkursów. Kiedy ja rezygnowałem z brania udziału, królowały zasięgi. Firmy zorientowały się, że w ten sposób informacja
  • Odpowiedz
@Magdozaur: generowanie obrazków promptami AI rozumiem, ale robienie wszystkiego od początku do konca w programie do grafiki wydaje mi się bezsensowne. Jaką wartość dla takiego mnie jako odbiorcę końcowego interesuje z czego korzystał artysta? AI generuje sztuczność, ktorą widać, ale wykorzystanie pewnych istniejących grafik i przerobienie ich wydaje się normalną praktyką w każdej branży (uwzględniając prawa autorskie).

Tak jakbym miał aplikacje pisać bez frameworka czy recznie stylować html.
  • Odpowiedz
  • 0
@toolonge: z założeń nie wygląda najsensowniej, w regulaminie i wszędzie widniał zapis, że im więcej zobrazowania 12 prac społecznych wykonanych w ramach akcji, tym grafika jest lepsza. Ta grafika nie ma zobrazowania ani jednej pracy, tylko dziewczynę i liście.
  • Odpowiedz