Wpis z mikrobloga

Napisał do mnie flipper mieszkaniowy na FB, konkretnie z adresem mojej nieruchomości, na 100% musiał uzyskać dane o KW z nielegalnych wyszukiwarek KW bo skąd indziej. Jak mogę mu utrudnić życie? Czy takie coś się kwalifikuje już jako stalking i mógłbym lecieć na pały?

#nieruchomosci #j-------------------e #flipperzy
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

na 100% musiał uzyskać dane o KW z nielegalnych wyszukiwarek KW bo skąd indziej

@Reepo: Wystarczy że powie, że trafił twój numer na pałę ogólnodostępnej wyszukiwarce KW na stronie ministerstwa. Jest to w pełni legalne, bo KW są jawne jeśli znasz numer.

Czy takie coś się kwalifikuje już jako stalking i mógłbym lecieć na pały?

@Reepo: Nie i nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: w sumie to nie jest sprawa może dla UODO? Chłop procesuje se moje dane osobowe mimo że nie wyrażałem zgody, chłop jest firmą jakby nie patrzeć
  • Odpowiedz
@Reepo: pogadaj z nim, negocjuj cenę, rozpocznij proces, a później możesz przeciągać podpisanie umowy wiele miesięcy. Nic bardziej w-----------o zrobić się nie da
  • Odpowiedz
no spoko ale nie ma c---a że zna numer, wiadomo że mógłby się tłumaczyć z zaawansowanej maszyny losującej numery KW ale no xd

@Reepo: No nawet jeśli miał scrapera to nie jest to nielegalne, system nadawania numerów KW jest jawny i wystarczy skrypt go mielenia kilkudziesięciu tysięcy numerów (zajmie mu to parę dni) i ma obskoczone wszystkie nieruchy w jakichś gównianych sądach rejonowych typu Grajewo czy inny Wałcz.

w sumie
  • Odpowiedz
no spoko ale nie ma c---a że zna numer, wiadomo że mógłby się tłumaczyć z zaawansowanej maszyny losującej numery KW ale no xd

@Reepo: Może też mieć dostep do bazy numerów KW w swoim powiecie całkiem legalnie.
  • Odpowiedz
@Reepo: lepiej napisac do kazdego na grupie mieszkaniowej na FB, bardzo duzo ludzi ma to samo imię i nazwisko by tak probować pisać do ludzi masowo
  • Odpowiedz
@Reepo:

w sumie to nie jest sprawa może dla UODO? Chłop procesuje se moje dane osobowe mimo że nie wyrażałem zgody, chłop jest firmą jakby nie patrzeć

Jak spytasz kolegi jak się nazywa ta fajna blondyna, a on Ci powie, że Kasia Kowalska, to Kaśka powinna dzwonić na pały, bo bez jej zgody "procesujecie dane osobowe"? xD
  • Odpowiedz