Wpis z mikrobloga

Pytanie na serio czemu wykopki które płaczą tak bardzo o ceny nieruchomosci nie decydują się na kupno w Katowicach/okolicach? Dużo ofert pracy (patrząc na Pracuj.pl Katowice + okolice mialy więcej niż Kraków +okolice), mieszkania naprawdę tanie, powietrze jak teraz jest dosyć czyste w porównaniu do 10 lat temu? Rozumiem, ze nie każdy może lubić te okolice ale mając do wyboru 15k za m^2 a 6 no to chyba wybor jest jeden xD i gwarantuje wam, ze jak wejdzie 0% to i tam nie będzie co zbierać

Śmieszy mnie wogole to ze taki Kraków nie był przez wiele lat nawet uznawany za jakieś ultra atrakcyjne miejsce do życia choć i tak spoko, miedzy innymi smog, z------y turystami itd. a obecnie wydaje się być przez niektórych uznawane za jakas ziemie obiecana gdzie jak masz kawalerkę to nagle twoje życie staje się piękne i cudowne.

#nieruchomosci
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dari43: Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz że porównujesz Kato do Krk. Kraków to najlepiej zachowane miasto w Polsce z tradycjami. Porównujesz do Kato które jeszcze 10 lat temu było obsrane w każdej bramie w centrum. Wybudowało się kilka nowych inwestycji, jako miasto się rozwija, ale z Krakowem to nawet nie ma co tego porównywać. Najlepszy moment na kupno mieszkania w Kato to był już jakiś czas temu, na
  • Odpowiedz
powietrze jak teraz jest dosyć czyste w porównaniu do 10 lat temu

@Dari43: W sensie wyjście na zewnątrz to ekwiwalent wypalenia 1 paczki papierosów dziennie a nie 5? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Pini42: Chodziło mi o kwestię dziedzictwa kulturowego, nie możesz porównywać miasta milionowego z zabudową historyczną, znaczącego coś więcej na mapie Europy, do Katowic które dopiero co zaczęły się rozwijać, jakość życia w tych 2 miastach jest nie do porównania. Jakby ludzie wybierali miasta w których mieszkają tylko na podstawie tego gdzie jest tanio mieszkanie i zakłady pracy. To hitem sprzedaży w aglomeracji byłby Chorzów, Bytom, Sosnowiec, Mysłowice. Szybki dojazd do
  • Odpowiedz