Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się czy faktycznie wyrosłem z korwinizmu czy po prostu obecnie nie ma spuścizny po dawnym KNP czy UPR, gdzie wiele ideałów i to nawet spoza ekonomii były bliskie libertarianizmowi, a nie jakiemuś mrokowi średniowiecza z konfederacji

#upr #knp #korwin #kuce #libertarianizm #polityka
Jarkendarion - Zastanawiam się czy faktycznie wyrosłem z korwinizmu czy po prostu obe...

źródło: 10a6f421de03d53ddba8542ede9f2328eab596d56ada6d8dcea92277e5ab92c6

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jarkendarion: jako 2010 kuc mogę potwierdzić, że konfa to guwno z mułem. Jak przychodzą wybory to niestety nic nie pasuje do mojego poglądu na świat. Zazwyczaj głos dostaje konfa bo jest w niej minimalnie mniej chujni niż w całej reszcie.
  • Odpowiedz
  • 86
Zazwyczaj głos dostaje konfa bo jest w niej minimalnie mniej chujni niż w całej reszcie.

@voov100: Gdyby konfa była po prostu korwinem, nawet z jego mankamentami to bym głosował, ale dodatek narodowców i brauna powoduje, że chyba już lepszy.... PiS
  • Odpowiedz
@voov100: Gdyby konfa była po prostu korwinem, nawet z jego mankamentami to bym głosował, ale dodatek narodowców i brauna powoduje, że chyba już lepszy.... PiS

@Jarkendarion Konfa ujowa, w ogóle już nie ma ducha Korwina dlatego już lepszy Pis, no nie powiem oryginalne.
  • Odpowiedz
Gdyby konfa była po prostu korwinem, nawet z jego mankamentami to bym głosował, ale dodatek narodowców i brauna powoduje, że chyba już lepszy.... PiS

@Jarkendarion: i ci narodowcy w konfie to też są jakieś ruskie dziwaki. Prawdziwi narodowcy np. z ONR wiedzą co robić z moskalami, a to co jest w konfie plus korwiny to szkoda gadać. Zamiast wolności u kuców jest uwielbienie reżimu, zamiast patriotyzmu u narodowców jest uwielbienie
assninja - >Gdyby konfa była po prostu korwinem, nawet z jego mankamentami to bym gło...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: byłem kucem od około 2012 do 2017. Później mniej bo studia i czasu nie było. Piękne to byli czasy, zwłaszcza okolice 2014 gdzie się dostali do europarlamentu. Czuć było jakąś taką pozytywną nadzieję i wiarę że w te postulaty. Dziś jak widzę konfederację to mam bekę z tego rozrzedzonego tworu różnej maści. Partia wolnościowo zamordystyczna gdzie śliskich typów jest co nie miara. Wydaje mi się że to środowisko kiedyś
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: Mozesz gadac o wolnym rynku i miec 4.76%, miec to w dupie i dalej gadac o wolnym rynku, bo masz na to kase, dostac stanowisko w brukseli i dalej miec kase by gadac o wolnym rynku. Cala reszta struktur zre piach.
Dochodzicie do wniosku z kolegami ze lepiej byc wieczna opozycja majac po ~10% i przestac zrec piach, trzeba tylko pozbyc sie dziadka co gada o wolnym rynku.

Coz
  • Odpowiedz
@Jarkendarion Jedno i drugie. Z paróweczkowych teorii ekonomii się wyrasta, a Konfa dodatkowo nie prezentuje spójnej wizji i skupia p-----w którzy jedyne co potrafią to głośno drzeć ryja. Jako dawny kuc z czasów Wolności i Praworządności z zażenowaniem patrzę na obecnych kuców. Ludzie z WiP czy KNP prezentowali chociaż w miarę spójną wizję, a każdy szanujący się kuc w tamtych czasach miał bekę z narodowców. Sojusz paróweczkowej sekcji pana Janusza z
  • Odpowiedz
  • 23
@Jarkendarion

Korwinizm to zawsze było g---o. Tyle że z wiekiem człowiek odkrywa że świat nie jest czarno-biały. Pamiętam jak JKM głosił że wystarczy obniżyć podatki, zlikwidować socjal i Polska w kilka lat wyśle człowieka na marsa. Złote remedium na wszystko bez konkretów.

A obecna konfederacja to już jest kloaka na pełnej. Jedyne na czym im teraz zależy to razem z pisem dorwać się do koryta i w końcu samemu zacząć okradać
  • Odpowiedz
Prawdziwi narodowcy np. z ONR wiedzą co robić z moskalami

@assninja: Dlatego wlasnie juz ONR zostal nazwany przez konfiarzy lewackim, bo nie robi loda rosji jak braun i ruch narodowy z bosakiem na czele xD
harrame - >Prawdziwi narodowcy np. z ONR wiedzą co robić z moskalami

@assninja: Dlat...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 6
@Jarkendarion W Polsce praktycznie nikt z wyborców nie przejmuje się gospodarką. Głosujesz na ładną twarz, tego kto "dał" wincyj, albo na partię, która zreformuje ustawę aborcyjną zgodnie z Twoimi poglądami.

Sprawy gospodarcze miał na sztandarach Korwin, a zaczął coś więcej znaczyć dopiero po związaniu się z szurami i narodowcami, bo jego wizja gospodarki obchodziła może kilka procent społeczeństwa. Na Konfe głosują głównie antysystemowcy, zwolennicy spiskowych teorii i ludzie, co im imponuje
  • Odpowiedz
Złote remedium na wszystko bez konkretów.

@Jabby: to, właśnie to. Już jako maturzysta stwierdziłem, że dwudaniowe rozwiązania najtrudniejszych problemów świata serwowane przez JKM obrażają moja inteligencję.
@Jarkendarion Partie Korwina nigdy nie były libertariańskie, to zawsze był konserwatywny-liberalizm. Aczkolwiek dawniej zdecydowanie większość narracji opierała się o wolność gospodarcza, co jest totalnym przeciwieństwem konfy, gdzie nuty konserwatywno-narodowe grają pierwsze skrzypce.
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: Też byłem kuc 2010 i dopiero z perspektywy czasu widzę, że to była wieczna stagnacja z Korwinem który z protokołu 5% zrobił sobie pomysł na życie, bo nie chciał rządzić. Tyle p-------ł o tym, że pieniądze biorą się z pracy, ale na myśl o tym że musiałby coś robić na jakimś stanowisku zaczynał wyjeżdżać z Adolfem. Na jego nieszczęście wychował wielu młodych którzy zarazili się chęcią zmiany, ale nieróbstwem
  • Odpowiedz
Zastanawiam się czy faktycznie wyrosłem z korwinizmu czy po prostu obecnie nie ma spuścizny po dawnym KNP czy UPR

@Jarkendarion: nie ma spuścizny w postaci walnięcia protokołu 1% przed samymi wyborami :)
  • Odpowiedz
  • 5
@Jarkendarion ci z Rigczem to dziś zwykli libertarianie pozbawieni nadziei na reprezentację, a populistyczna konfa ma focus na troglodyto-narodowcach bo z tego jest po prostu większy elektorat
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: pis jest ostatni w kolejce do mojego głosu, prędzej na razemka zagłosuje, tam przynajmniej jakiś przebłysk liberalizmu w strefie społecznej, w pis to antyteza wszystkiego co kuc uważa za poprawne
  • Odpowiedz