Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +214
1987 rok - 6310 studentów lekarskiego zaczyna 1 rok, za tego biednego PRLu
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące
1994 - 2000 - tu średnia zaczynających wynosi ledwie 2070
2003 - 2012 - średnia to 3130, w roku 2004 limit to było ledwie 2240 miejsc
Lekarze nie są nadludźmi. Sekretem ich wynagrodzeń nie jest ani poziom studiów, ani rzekoma odpowiedzialność, ani też charakter pracy. Źródłem przepychu, pazerności i wszelkich patologii w ochronie zdrowia są skandalicznie niskie limity przyjęć na studia obowiązujące

Larsberg +26
Redaktorzyna namawia by zostać niewolnikiem systemu xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent
#antynatalizm #demografia #dzieci #polska #pieklomezczyzn #rakcontent

Komentarz usunięty przez moderatora
Bo bez pracy nie ma kołaczy druhu
źródło: temp_file2490643082025979255
PobierzŻebyś musiał produkować i być golonym kilkukrotnie z owoców przymusowej pracy
Nikt nikogo nie zmusza. Jeśli nie chcesz pracować to nie pracuj. Nie bądź tylko obciążeniem dla innych. Nie bądź pasożytem.
A co do samej tezy zmuszania i golenia przez elity… większej głupoty dawno nie czytałem.
Praca to coś naturalnego. Coś co występuje w przyrodzie tak jak deszcz, pory dnia czy oddychanie.
Wszyscy „muszą”
No tak, to idź popracuj i nie odprowadź podatku. Potem idź kup niezbędną do życia wodę i nie zapłać podatku
@Schizotypoidal: ale z darmowego szkolnictwa korzystales lub korzystasz (chociaz biorac pod uwage poglady to nie za dlugo), z dróg korzystasz, jakbys dostal w------l to pierwsze co to pobiegniesz na policje, jak ci sie spali szalas w lesie to gasic to bedzie straz pozarna... itd itp na to TRZEBA placic podatki
@Schizotypoidal: przeciez wode masz w strumieniu. czy chcesz zeby producent
@Notes: Nie no wcale społeczeństwo nie zmusza członków do pracowania szantażując ich tym, że w przeciwnym razie będą "obciążeniem", które samo sobie stworzyło i które nazwie pejoratywnym określeniem na dodatek sprzecznym z biologią xD
To nie jest szantaż tylko fakt. Jak ktoś nie pracuje to jest obciążeniem. Jest śmierdzącym menelem albo żyje na koszt kogoś innego.
Jeśli ktoś nie chce pracować ale będzie żył sobie w lesie i nie będzie na przykład pobierał zasiłków ani korzystał z innych przywilejów człowieka cywilizowanego jak służba zdrowia albo renta to z mojej strony pełen
@Notes: Jesteś zbyt przygłupi, aby zauważyć, skąd to "obciążenie" się bierze, tzn. kto je tworzy, a następnie szantażuje je, prawda? xD
Widze, ze mamy tu mędrca i specjalistę wiec zrobie ukłon w twoją stronę i zapytam - jakie widzisz rozwiązanie?
Może faktycznie jestem przygłupi żeby
A może ktoś z plusujacych mi wyjaśni jak rozwiązać wasz problem? Macie jakieś genialne pomysły?
@tuh_ @efilist @Phavista