Wpis z mikrobloga

Jest Sayat Nova😁 Jakie bylo moje zdziwienie kiedy po nacisnieciu atomizera do mojego nosa zaczal docierac cierpko-dymny aromat - to zapewne zasluga comba: mech, morela, oud ... choc mozliwe ze wanilia tutaj nadaje dymnej glebi temu akordowi. Co ciekawe to w sieci jest mnostwo komentarzy na temat przesadnej slodkosci... moziwe ze tyczy sie to starych wydan w ktorych ponoc ta morela i vanilia byly tak przesadzone ze pachnialo to jak woda po wlasnie morelach czy brzoskwiniach z puszkiπŸ˜† Ja dostalem jak mniemam najnowsze wydanie, swiadczy o tym chyba korek(?) z obraczka. Tak wiec jesli ktos kocha mech debowy i nuty dymne to zapach bedzie idealny szczegolnie na nadchodzace swieta, poniewaz dymnosc i tak "sliwkowosc" przywodzi mi na mysl w pewnym sensie wlasnie swieta. Jesli bym mial okreslic co to jest za zapach to jest to zdecydowanie szypr, szczgolnie za sprawa mchu ktory gra tutaj glowne skrzypce razem z dymnym oudem, choc poczatek to morela i delikatnie w tle mrochny narcyz i magnolia ktore ndaja wielowymiarowosci calej kompoycji. A sam zapach jest zdecyowanie meski, brak mi jednak w nim totalnego zwierza... mozliwe ze hyrax, bober, cywet, ambra czy pizmak by zagraly tu wspaniale. Jesli ktos nie zna badz zna przeslodzone wydanie to zapraszam po mililitry, bo jeszcze cos zostal. 19pln za mililitr. Pozdro byczki✌️
#perfumy
#rozbiorka
pomidorowazupa - Jest Sayat Nova😁 Jakie bylo moje zdziwienie kiedy po nacisnieciu at...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: 20241218_171104

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach