Wpis z mikrobloga

Wpierw wyczytałem, później zauważyłem, że mycie twarzy szamponem head shoulders, poprawia stan skóry. Ja dodatkowo do każdego opakowania tego szamponu wlewam 10ml olejku z drzewa herbacianego. Pomaga mi to na zapalenie mieszków włosowych, skóra głowy przestaje swędzieć.

#dermatologia #tradzik #fryzjer #kosmetyki #skora
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Niestety nie, próbowałem. Pomaga jedynie selsun bądź head shoulders. Używałem mydła dziegciowego, mydła z aleppo, łagodnych naturalnych szamponów, nic z tego. Po dziegciu lekko złagodzone swędzenie, ale to nie to.
  • Odpowiedz
@runnerrunner: pytanie czy diagnozowałeś co jest twoim problemem z włosami czy tak na pałę wszystko próbujesz?

Ale wracając do pytania - nie nie myj twarzy szamponem do włosów. Szampon head s.. ma SLS w składzie, co wysusza skórę, szampony (tzw. rypacze) to raz w tygodniu max. W pozostałe dni - łagodny szampon. Twarz ma delikatniejszą skórę, która potrzebuje nawilżenia - każda - tłusta skóra też.
Kup sobie coś łagodnego bez
  • Odpowiedz
Całkiem niezły skład tego kremu. Z tym że on jest bardziej okluzyjny niż nawilżający bo ma dużo olei. Ale jest spoko.
Retinobaza 17 000 na pewno przenieś na noc, retinole, kwasy - zawsze na noc. Przy retinolu przydała by się ochrona UV na dzień. (Masz zieloną Holikę to pewnie tą z UV więc by grało). Z tym, że ten krem niby ma 1% ale pochodnej i mniej stabilnej retinolu więc pewnie mocy
  • Odpowiedz