Aktywne Wpisy

KitchenBanana +132
#katowice czy wy normalni jesteście? Bilet dobowy obowiązuje do 23.59 w dniu skasowania, czyli jak kasuje o 21 to jest to bilet 3 godzinny?

źródło: temp_file7203065680961128770
Pobierz
Bycalboniebyc +113
Patologia z Grudziądza znęca się nad dziewczyną niepełnosprawną,sika na nią po czym ją bije. Osoby postronne nie reagują. Nie jest to pierwsza sytuacja z tą dziewczyną,zna ją duża część mieszkańców tego miasta. Wielokrotnie siedziała w więzieniu. W mediach cicho poza kilkoma postami na Spotted Grudziądz i u osób prywatnych. Sprawa zgłoszona na policję. Proszę o przesłanie tego dalej. Takie osoby jak dziewczyna z nagrania(ma na imię Daria) powinny siedzieć w więzieniu.

źródło: 1000008052
Pobierz
Taka zabawa z jakiej książki pochodzi cytat który świetnie opisuje sytuację w kraju. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"lud potrzebuje jakoby tylko chleba i igrzysk. Nieraz mogli się przekonać różni późniejsi władcy, że otrzymawszy sam chleb, lud niechybnie zapyta zaraz o masło i wędlinę
"Należy zwrócić uwagę, że historia wykazała także powierzchowność innego sądu, wywodzącego się ze starożytności, a głoszącego, iż lud potrzebuje jakoby tylko chleba i igrzysk. Nieraz mogli się przekonać różni późniejsi władcy, że otrzymawszy sam chleb, lud niechybnie zapyta zaraz o masło i wędlinę, bojkotując najatrakcyjniejsze nawet igrzyska."
Wyszukałem sobie bo miałem wrażenie że gdzieś słyszałem. Myślałem ze to może Sapkowski, ale to nie on. Nie zidentyfikowałem autora i książki mimo, że przeczytana niedawno ze 4 lata temu.