Wpis z mikrobloga

Od stycznia szukam nowej firmy macie coś fajnego i godnego polecenia? Woj. Pomorskie. System jaki mnie interesuje to 2/1 lub 2/2. No chyba że coś fajnego się znajdzie z codziennym zjazdem do domu. #zycietruckera #bekaztransa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kokos89: szkoda że z pólnocy jesteś bo znalazłem firmę gdzie 3300e za 160h praca+jazda w tygodniu i robią systemy, ale dłuższe z dłuższym wolnym. Tylko że delegacja, firma z luksemburga a oddział u pepików. Idę od lutego spróbować co tam jak tam, bo robią to samo co my, a ja u Pana JaśniePana słabo zarabiam za ciężką pracę i mnie to w-----a.
  • Odpowiedz
bo znalazłem firmę gdzie 3300e za 160h

firma z luksemburga a oddział u pepików

@zgreddo: firma ucieka do bantustanu czeskiego żeby płacić mniej i oferuje 3.3k euro kierowcy? :)

To te czarneckie co jeżdżą np w Gilbert De Clercq (czy jakoś tak) autami zarejestrowanymi na Słowacji też mają kokosy? :)
  • Odpowiedz
firma ucieka do bantustanu czeskiego żeby płacić mniej i oferuje 3.3k euro kierowcy? :)

@lofix: nie, firma ma ciągniki i pracowników w tym kierowców zarejestrowanych w luksemburgu, naczepy są z danych oddziałów tj. belgii luksa lub pepikolandu

3,3k to podstawa za 4 przepracowane tygodnie (160h), wg prawa w luksie każda nadgodzina płatna 170%

zapowiada się zajebiście, a jak będzie? się dowiem XD
  • Odpowiedz
@zgreddo: jak będziesz miał umowę z luxa to ok.
Ale obawiam się że może być inaczej
Niemniej trzymam kciuki.

Kiedyś autokarami wozili kierowców z zachodu na jakąś chujnię Słowacką lub rumuńską i tam umowy podpisywali :)
  • Odpowiedz
@lofix: pracuję z ich kierowcami w jednych miejscach załadunków i rozładunków, często ich spotykałem. Jeździli głównie mercedesami i volvami, więc mnie nie interesowali XD ale ostatnio stałem pod hutą i zagadał mnie rumun od nich w wieku 30 lat, trochę pogadaliśmy i wyszło na to że za cały miesiąc gdzie on pracuje 160h a ja k---a po 240 on ma tysiąc euro wincyj, a z nadgodzinami miałby wincyj tyle że
  • Odpowiedz