Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +82
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +26
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Politycy coraz mniej komentują ostatnie wydarzenia, brakuje ciekawych zdjęć i filmów, zostały teraz zwykle drony i natłok opowieści co kto widział, czyli syf nie warty już czytania i oglądania.
Uważam, że nie jesteśmy sami w wszechświecie, ale tutaj już nie ma nad czym się pochylać i najprawdopodobniej mieliśmy do czynienia z ćwiczeniami amerykańskiej armii.
Teraz trochę racjonalnych wytłumaczeń całej sytuacji bo sam spamowałem "inwazją UFO", ale z dystansem.
Dlaczego amerykańskie władze miałyby ukrywać ćwiczenia wojskowe?
Ponieważ były przeprowadzane z wykorzystaniem infrastruktury cywilnej, którą ciężko byłoby odwzorować na poligonie. Na moim profilu wczoraj wrzuciłem ciekawy, aczkolwiek niepotwierdzony tekst o tym, że skanowano teren i najprawdopodobniej ćwiczono zniszczenie Tajwanu w razie ataku Chin.
W dzisiejszych czasach propaganda wrogich państw mogłaby destabilizować społeczeństwo tym słynnym przygotowywaniem się do III wojny światowej. Ćwiczono także atak chemiczny, a wiadomo jak byłoby to odbierane po covidzie. Wyczytałem gdzieś, że wiele typów broni, w tym dronów nie może być testowanych w warunkach innych niż poligonowych, chodzi o tajemnice uzbrojenia i ponoć Departament Obrony uznał, że trzeba to zrobić w warunkach realistycznych naciskając na firmy zbrojeniowe o zgodę, którą otrzymali.
Dlaczego było wielu polityków podważających oficjalną narracje?
Niestety, polityka to tam większy syf niż u nas. Gdy były gubernator stanu New Jersey domagał się wyjaśnień to Trump za pomocą sztucznej inteligencji wyśmiał go przedstawiając jako otyłego faceta, któremu drony przywożą jedzenie z McDonald's. Nie przeszkadzało to jednocześnie Trumpowi kilka godzin później skrytykować władze i podważać ich wyjaśnień, czyli chodzi o zwykłe mordobicie. To też nie jest tak, że jest jedność partyjna i inni nie mają ambicji, aby się wspiąć wyżej kosztem każdej sytuacji. Jedna kongresmenka od Demokratów podważała słowa Pentagonu, ale ludzie na Twitterze przypomnieli, że całkiem niedawno została politycznie zdegradowana i przemawia przez nią złość, a nie racjonalność. Co z tego? Jej słowa poszły w eter i były dowodem, że ważny polityk mówi jak jest. Takich kwiatków było multum. Osobiste i zawodowe kwestie były ważniejsze niż interes społeczny. W Polsce widzimy tylko ogólny stan amerykańskiej polityki, ale jest on bardziej zróżnicowany.
Co dalej?
W najbliższych tygodniach ćwiczenia mają być powtórzone w innych częściach USA, między innymi w Karolinie Północnej i Południowej w lutym, obstawiam że temat wróci i znów będziemy mieć powtórke z rozrywki, ale u władzy będzie Trump więc może być dużo ciekawiej.
Póki co to ja wyciszam swoją aktywność w tym temacie, do następnego (ʘ‿ʘ)
Należą do NATO, a przemysł zbrojeniowy jest zglobalizowany. Mogli się dzielić technologią co by też pasowało do tego, że większość UFO w Europie była widziana w pobliżu baz wojskowych i infrastruktury krytycznej
https://wykop.pl/wpis/79413175/wpis
Ktoś przetłumaczy na polski?
może chciano sprawdzić, czy da się je złapać. To tak jakbyś zapytał: skoro to ćwiczenia to dlaczego ćwiczono?
XD
Wklejam trzeci raz:
https://wykop.pl/wpis/79413175/wpis
Tymczasem komentarze pod postami osób które od początku mówiły że to rządowe drony bo mają prawidłowe oznaczenia świetlne... polecam sprawdzić xD
@Burmistrz_Gotham_City: mam nadzieję, że przy okazji ćwiczyli zniszczenie Warszawy w razie ataku Rosji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@emjot86: to proste, bo w filmie akurat pojawiają się drony, a OP sobie tak ustalił.