Wpis z mikrobloga

#zus #podatki #jdg #b2b #ksiegowosc

Dostałem pozytywną odpowiedź odnośnie wakacji od ZUS. Chciałbym złożyć na następny miesiąc ale w związku z tym, że korzystałem za grudzień 2024 to już muszę podpiąć zaświadczenie o tym, że z pomocy deminis korzystałem.

Pytanie tylko: skąd wziąć to zaświadczenie? Rozkminił ktoś już to?
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@KrolOkon: Hej, nie ma mnie na liście. Twierdzisz, że ZUS nie prześle mi sam jakiegoś zaświadczenia które później sam wymaga? :D
Będę je musiał z jakiejś innej strony pobierać?
  • Odpowiedz
@kegnar: zaświadczenie mi przysłali razem z decyzją za grudzień (sprawdź załączniki). Swoją droga z rozpędu wysłalem już wniosek na styczeń, da się to jakoś skorekcić o to zaświadczenie?
  • Odpowiedz
@kegnar: Dobra, dobra. Też dostałem. Ale pytanie, jak to później rozliczyć, bo słyszałem coś, że trzeba się rejestrować jakimś innym kodem?
  • Odpowiedz
  • 0
@derczy: Rejestrować innym kodem? Niee... robisz wszystko identycznie, tylko zaznaczasz w następnym wniosku że korzystałeś z pomocy deminis, a na samym końcu załączasz to zaświadczenie które dostałeś w formie PDF. Przed chwilą zrobiłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@derczy: W tych załącznikach którą dostałeś od ZUS jest informacja jak rozliczyć ten miesiąc - rzuciłem tylko pobieżnie okiem, bo będę to robił za kilka tygodni.
  • Odpowiedz