Wpis z mikrobloga

@PanMaglev o mój ojciec taki był jak byłem mały xD

Ale jak już mam 30 prawie to wydaje mi się że doszło do niego, że nie wyszło mu trochę wychowanie mnie

I już nie mam z tym problemu. Jest spoko gościem obecnie
  • Odpowiedz
  • 295
@dr_papieros zazdro. Mi nawet nie dał śrubki przykręcić samemu

Wiertarkę/wkrętarkę trzymałem pierwszy raz w życiu jak dziewczyna mnie poprosiła żebym coś wywiercić przykręcił itd
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: nie przejmuj się. Teraz w dobie internetu to na yt masz tutoriale do wszystkiego. Znam gościa co prawie wszystkie wykończenia w domu z tutoriali na YT zrobił xD a wydawać by się mogło że chłop nie odróżnia młotka od śrubokręta
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: @dr_papieros Ja szanuję mojego, że pozwalał mi "bawić" się wszystkim co było w garażu i tak w wieku 12 lat zaczęłam spawać elektrodą z maską w jednej ręce (potem kupiłam sobie przyłbicę). Najpóźniej to chyba nauczyłam się szlifierki (boszówka, kątówka), zawsze przerażały mnie te co nie miały regulacji i startowały od razu z kopyta. Uczyłam się na tych z regulacją, na początku na 1,2,3 a teraz duży bosz
  • Odpowiedz
@Chuopijak: Szlifierka kątowa, boszówka, kątówka, gumówka, flex, u mnie mówiło się na to boszówka (nazwa pochodzi od firmy bosh) Na gospodarstwie rolnym, zawsze coś się znalazło.
  • Odpowiedz
@dr_papieros: jestem leadem zespołu. Dostałem feedback od programistów na koniec roku, że cieszą się, że daję im tyle możliwości zrobienia czegoś samemu i nie narzucam swoich rozwiązań. A mi się po prostu nie chce, więc wszystko im zrzucam na głowę udając, że mam tyle spotkań
  • Odpowiedz
zazdro. Mi nawet nie dał śrubki przykręcić samemu

@OCIEBATON: Zazdro, miałeś ojca :)

Mnie od 7 roku życia wychowywała mama, wcześniej w sumie też bo tam mocno wpadło alko jak to w latach '90 :)

No ale przynajmniej od dziecka sam musiałem się wszystkiego uczyć i samemu potrafię zrobić wszystko :)
  • Odpowiedz
@dr_papieros: ja w domu nic nie musiałem robić. Uczyłem się wszystkiego sam i z YT. Wiadomo, czasami zajmuje to więcej czasu, ale teraz umiem zrobić dużo.
Mario budowlaniec wszystko wyjaśni xD
Nawet taras sam zrobiłem ;)
  • Odpowiedz
@PanMaglev u mnie w tech bazie była afera jak budowaliśmy sale techniczną od zera, że połowa uczniów nie potrafi używać narzędzi. Wychowawca zrobił raban na wywiadówce rodzicom, że Pawełki, Michałki i inne Maciusie nigdy w życiu wiertarki nie trzymali a co dopiero jej użyć.

No i co? Mój ojciec geniusz który zawsze wszystko sam, był pierwszy do k-------a, że wstydu mu narobiłem bo nigdy wiertarki mi nie dał użyć a ja
  • Odpowiedz