Aktywne Wpisy

alverini +312
A wy co przegrywy? Macie też złą nazwę CV? Anetka z HR nawet CV nie otworzy bo jej się nazwa nie podoba xD chvj z doświadczeniem, liczy się nazwa pliku xD
#pracbaza
#pracbaza

źródło: temp_file1214813853963145216
Pobierz
synadama +13
#psychologia #logikaniebieskichpaskow
Dlaczego nas mężczyzn tak bardzo kręci widok atrakcyjnej kobiety doświadczającej bólu, cierpienia, poniżenia?
Dlaczego nas mężczyzn tak bardzo kręci widok atrakcyjnej kobiety doświadczającej bólu, cierpienia, poniżenia?

źródło: temp_file8191004354123073683
Pobierz
Zgłosiłem reklamację do inpostu, która została właśnie odrzucona, z powodu szklanego opakowania. Okazuje się, że inpost zabrania przesyłania szklanych przedmiotów do paczkomatów. Informacja jest ukryta w "Zasady przygotowania
i pakowania przesyłek InPost". Nie wolno przesyłać szklanych przedmiotów i ceramicznych. No chyba że są to kosmetyki to wtedy inpost sobie jakoś radzi. Na resztę może słoń nadepnąć i co nam zrobisz. Oczywiście na nieszklane opakowanie by nie nadepnął.
Moje wnioski z tej sprawy:
1) Jeśli będzie cokolwiek szklanego to inpost odrzuci reklamację. Słoik z masłem był wart 76 zł ale strach przesyłać cokolwiek wartościowego, skoro nawet takie duperele odrzucają. Ubezpieczenie przesyłek nie istnieje.
2) Uszkodzenie nie było z powodu szkła, tylko z powodu tragicznego traktowania przesyłki, obojętnie co by tam było w paczce byłoby tak samo zniszczone.
3) Nadawca nakleił na paczce naklejki "Nie rzucać..." ale to nic nic znaczy. Inpost nie ma żadnej opcji lepszego traktowania paczki nawet za dopłatą.
4) Odpowiedź inpost przesyła PDFem w formie obrazka bez tekstu i odsyła cię do "Zasady przygotowania
i pakowania przesyłek InPost". Nie ma linka, nie ma tekstu do skopiowania, masz se przepisać ten tekst ręcznie żeby to znaleźć.
5) Nie bez powodu na Allegro jest dostępnych w tej chwili masa konkurencyjnych opcji przesyłania i to w wielu przypadkach lepszych. Warto korzystać.
#inpost #reklamacja #paczkomaty
źródło: 66c8feeb-2cd6-4e7a-8b2d-0ed03f5bf049
Pobierz@xistobal: Bredzisz, w plastiku nic by się nie stało. Spróbuj zgnieść plastikową butelkę z wodą tak aby ją rozerwało.
Wcale nie wychodzi dużo drożej, za 750ml 76 zł w tym przypadku.
wcale by mnie nie zdziwiło jakby twoja paczka była najzwyczajniej rzucona, a że ważyła niemało to wyszedł placek jak na zdjęciu. Patologia jednym słowem, ale u mnie jeszcze gorsze jest DPD bo te chujki
W tej konkurencji też jest zazwyczaj wysyłanie przedmiotów szklanych na własną odpowiedzialność, a spożywka w ogóle jest zakazana. Druga sprawa, że na sortowniach często jest taki sam p--------k jak w InPost, dodajmy do tego, że mamy przedświąteczny szał zakupów to w ogóle jest Meksyk. No i wyżej
@xistobal: Co prawda tak jak mówisz Inpost nie ma chyba opcji dopłaty, ale za to taka naklejka dla kuriera to jasny znak.
"Rzucać przesyłką"