Wpis z mikrobloga

@Gieremek: W kuluarach krąży info, że koalicja PiSu i Konfederacji jest dogadana tak na 50%.
Neur0pa chce, Konfederacja nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Konfederacja nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@L3stko: ja wiem, ty wiesz, wszyscy wiedzą że konfa niczego innego nie pragnie
ale sławek raczej by nie dostał wymarzonej teki ministra finansów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Neur0pa chce, Konfederacja nie chce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@L3stko: No jakoś specjalnie "neur0pa" sie do koalicji z pisiorami nie pcha, skoro codziennie w prokuraturze lądują kolejne wnioski na gównianych midasów xD tych gównianych midasów, których bosak z memcelem codziennie bronią na wizji. konfederuskom wipler aż sam sie wali gdy trzeba bronić kaczorka
  • Odpowiedz
gdyby platforma mówiła w każdym głównym temacie pisowska narracja jak konfederuski to można by było uwierzyć.

@TenXen47: nawet jeśli to prawda, Konfederacja "mówi pisowską narrację", a PO za nią głosuje. Co gorsze? Włażenie w dupę elektoratowi PiS czy realne działania realizujące pisowski program?
  • Odpowiedz
W kuluarach krąży info, że koalicja pisu i Konfederacji jest dogadana tak na 50%.

@Gieremek: Czytam to tu od paru lat. xDDD Rozumiem że masz wtyki w pisie czy konfie?
Czy ci ktoś uśmiechnięty powiedział?
Czy przeczytałeś to u jakichś hejterów "silnych razem". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@_Kuriozum_ i jak myślisz, która z tych partii wsparłby PiS w dojściu do władzy? Odpowiedź myślę, że każdy doskonale zna.
Dlatego sprawa jest prosta, głos na konfederację to głos na PiS i Konfederację, tak samo jak głos na partię z koalicji będzie prawdopodobnie głosem na KO i tę partię. Zależy co kto woli.

Btw, też kojarzę, że Konfederacja głosowała najczęściej inaczej niż PiS przynajmniej w sprawach stricte legislacyjnych, ale jakbyś miał
  • Odpowiedz
@_Kuriozum_ troszkę cię chyba własna wyobraźnia wprowadziła w błąd, bo ja ani nie skupiam 100% swoich sił na atakowanie Konfederacji, ani nie mam "mojego" kandydata. Ale przyznaję, że wyborcy Konfederacji są na przykład dziwnym trafem częściej prorosyjscy i skłonni do rozpowszechniania prymitywnych fake newsów dotyczących imigrantów - to tylko moje obserwacje. I wydaje mi się, że nie ma w tym przypadku, tylko ta partia, a właściwie niektórzy jej członkowie, skręcili w
  • Odpowiedz
, ten, jak wytłumaczysz ~ 30% zgodność w głosowaniach PiS/KO? 😂Np. wyjaśnij dlaczego KO głosowało razem z PiS za podwyżką uposażenia poselskiego :D

@datester: to nie jest w ogóle tematem tej dyskusji. Zrób osobny wpis.
  • Odpowiedz
@_Kuriozum_ Konfederacja konsekwentnie głosowała przeciw wszystkim propozycjom, gdy ich głos nie miał realnego znaczenia. Jednak w sytuacjach, gdy ich decyzja mogła przesądzić o wyniku, zawsze głosowali zgodnie z linią PiS lub wstrzymywali się od głosu. To prosty schemat, który teraz pozwala ich zwolennikom wychwalać rzekomą niezależność ugrupowania, pomimo ewidentnych powiązań.
  • Odpowiedz