Aktywne Wpisy

No to lecimy z plusikami. Zobaczymy gdzie przyjdzie wam siedzieć
( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #pasjonaciubogiegozartu #glupiewykopowezabawy
( ͡º ͜ʖ͡º)
#heheszki #pasjonaciubogiegozartu #glupiewykopowezabawy

źródło: 1025424_8-i-pytam-czy-pieklocentryzm
Pobierz
Konigstiger44 +36
#gielda Najbardziej powalone w tym krachu jest to że odbywa się on przy zdrowej gospodarce
(Na szczęście mężczyznom siwizna dodaje powabu i seksapilu, więc mam nadzieję, że los obficie wynagrodzi Ci stresy, które przy mnie przeszedłeś!)
Skoro wstęp mamy już za sobą, pragnę równie serdecznie podziękować za przygotowaną paczkę i włożone w nie serce. Mój Mikołaj bierze udział w zabawie po raz pierwszy i chcę podkreślić, że spisał się na medal. Każdy element paczki został starannie przemyślany i dopasowany. Nie wiem, Mikołaju, ile masz lat ani jakie życie prowadzisz, ale jedno jest pewne: ktoś tak zaangażowany w zrobienie prezentu obcej osobie, musi być wspaniałym przyjacielem, partnerem, synem i/lub rodzicem, a Twoi bliscy są szczęściarzami mając Ciebie przy sobie.
A teraz możemy przejść do konkretów (。◕‿‿◕。) W liście do Mikiego napisałam, że chętnie przeczytałabym jego ulubioną książkę, i nawet nie wiecie, jak mocno zabiło mi serce, kiedy ją zobaczyłam... Smaczku całej sprawie dodaje fakt, że pozycja ta pochodzi z prywatnej biblioteczki (jeju!!!!!), a wydana została w 1983 (wiele lat przed moim urodzeniem). Jestem wprost zachwycona i podekscytowana jak nie wiem co!!! Pół dnia zastanawiałam się, ile osób przeczytało ten konkretny egzemplarz przez te 40 lat oraz ile razy czytał ją sam nadawca. Może nam zdradzi (ʘ‿ʘ)
A ja zdradzę, że jestem kiepską kucharką i Mikołaj postanowił zmotywować mnie wyzwaniem piernikowym do poprawy umiejętności w tym kierunku i do paczuchy dorzucił zestaw do własnoręcznego przygotowania ciasteczek wraz z przepisem objaśniającym krok po kroku, co zrobić, by z otrzymanych produktów wyszły pachnące wypieki. Wszem i wobec oznajmiam, że podejmuję rękawicę i jeszcze w tym tygodniu przygotuję przynajmniej jedną porcję!
W liście ani słowem nie wspomniałam o tym, że lubię składać Lego, ale Mikołaj wystalkował, ponieważ na dnie paczuchy ukazał się przepiękny zestaw z serii botanicznej - kwiat śliwki. Jest to pierwszy zestaw z tej serii, który będę miała przyjemosc składać, i już nie mogę się doczekać, aż stanie na biurku i będzie cieszyć oczy. Dodatkowo same kwiaty są w jednym z moich ulubionych kolorów - soczystej czerwieni.
Paczucha zawierała także ciepłe skarpety, ponieważ Miki gdzieś wyczytał, że marzną mi stópki (。◕‿‿◕。) Wszystko wskazuje na to, że przewertował mój profil wzdłuż i wszerz, ponieważ nie pamiętam, żebym kiedykolwiek coś takiego pisała, i aż mi wstyd na myśl, co jeszcze mógł tam znaleźć (-‸ლ) (proszę, nie sprawdzajcie). Plus tego taki, że teraz będzie mi ciepło xD
List od Mikołaja został napisany ręcznie (autor listu ma bardzo ładne pismo), wydrukowany na papeterii z lego (zagadką jest, czy lego ma swoją papeterię, czy to wena Twórcza samego Mikołaja?) i obficie przyozdobiony świątecznymi naklejkami figurek z lego. Słodkie i urocze!!! ʕ•ᴥ•ʔ
A jak juz przy słodkim jesteśmy, muszę się przyznać, że na słodycze mam osobny żołądek i czekoladę otworzyłam w trakcie odpakowywania paczki (nie zdradzę, ile kostek wchłonęłam za jednym razem, ale napiszę, że zdjęcie kłamie). Jest pyszna!!!
Na zakończenie - mój Mikołaj rozpoczął swój list od tego, że ma nadzieję, że sprostał oczekiwaniom. Liczę na to, że ten wpis rozwieje Twoje wątpliwości... Twój prezent przerósł moje najśmielsze oczekiwania i bardzo Ci DZIĘKUJĘ za włożone serce i gest w przygotowanie tej paczki. Twoja książka już zawsze będzie przypominała mi o tej zabawie (i list, i lego oczywiście też) i fakcie, że kiedyś tam, ktoś zupełnie obcy, poświęcił swój czas i pieniądze oraz włożył wysiłek w wymyślenie, skompletowanie i przygotowanie paczki, tylko po to, aby zrobić mi przyjemność i sprawić, że poczuję magię Świąt... Dziękuję raz jeszcze za Twoją postawę i życzliwość, i życzę Ci wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że spędzisz Święta otoczony bliskimi, a przyszły rok przyniesie Ci wiele ciepłych momentów oraz dobrych ludzi wokół ;* Wesołych Świąt!
(Brałam udział w formule lite.)
#wykopaka
źródło: temp_file6867005258345662703
Pobierzźródło: temp_file256931542544508971
Pobierz@Sandrinia zgadzam się, bardzo fajna i dziękuję :)
@wankstain moja również! specjalnie ułożyłam koło książki i zastanawiałam się czy ktoś wyłapie xD nie zawiodłam się (。◕‿‿◕。)