Aktywne Wpisy
Viesti +124
Jakiś czas temu przygotowałem album z zestawieniem najważniejszych dla mnie gier komputerowych dla lat 1994-2024. Jest to cały okres mojego życia, więc zebranie tych tytułów, wraz z paroma screenami i krótkimi opisami, było dla mnie jak porządkowanie wspomnień. Przygotowałem go głównie z myślą o dzieciach, byśmy jak trochę podrosną, mogli pooglądać w co tam stary ojciec grał w ich wieku.
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie
Wrzucam go też tu z chęci podzielenia się tymi wspomnieniami. Może też odnajdziecie

źródło: 111
Pobierz
enforcer +100

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Dlaczego kosmici mogliby wysyłać zwiad nad bazy wojskowe?
Badanie technologii:
Bazy wojskowe są centrami zaawansowanej technologii, w tym testów lotniczych i eksperymentalnych broni.
Obserwowanie technologii może pozwolić im ocenić nasz poziom rozwoju i potencjał militarno-naukowy.
Strategiczna obserwacja:
Kluczowe obszary wojskowe są często miejscami gromadzenia informacji o siłach zbrojnych danego kraju.
Cywilizacja obca mogłaby chcieć monitorować nasz rozwój i zdolności obronne.
Interes w programach nuklearnych:
Wiele raportów o UFO/UAP z XX wieku (np. incydenty w Roswell czy nad silosami nuklearnymi) wskazywało na pojawienie się obiektów latających w pobliżu instalacji jądrowych.
Sugeruje to, że obcy mogliby być zaniepokojeni lub zainteresowani naszym potencjałem nuklearnym.
Eksploracja i nauka:
Jeśli kosmici prowadzą badania naukowe nad Ziemią, mogą badać nasze kultury, technologię i struktury obronne.
Instalacje wojskowe to jedne z najbardziej chronionych i rozwiniętych obiektów naszej cywilizacji.
Potencjalne dowody lub relacje:
Raporty Pentagonu (UAP Task Force):
W ostatnich latach amerykański rząd oficjalnie przyznał, że istnieją niewyjaśnione zjawiska lotnicze (UAP) często pojawiające się w pobliżu baz wojskowych oraz podczas manewrów militarnych.
Wiele z tych obiektów wykonuje manewry, które przekraczają znane możliwości technologiczne.
Incydent z USS Nimitz (2004):
Obserwacje niezidentyfikowanych obiektów latających (tzw. "Tic Tac" UFO) przez pilotów marynarki wojennej USA.
Obiekty te demonstrowały hipersoniczną prędkość, brak widocznych źródeł napędu i zdolność do nagłych zmian kierunku.
Nuklearne incydenty:
Relacje o obiektach latających w pobliżu silosów z bronią nuklearną, które rzekomo dezaktywowały systemy lub spowodowały zakłócenia.
Czy to realne?
Chociaż brak jednoznacznych dowodów na pozaziemską działalność nad bazami wojskowymi, teorie te są podtrzymywane przez:
Wysoką częstotliwość obserwacji UAP/UFO w pobliżu instalacji wojskowych.
Niewyjaśnione zdolności tych obiektów, które sugerują zaawansowaną technologię (manewry, prędkość, niewidoczny napęd).
#usa #ufo #uap #chatgpt #sztucznainteligencja
wojskowymi świecąc? czy ufo jest na węgiel, palą węglem i się świeci w nocy? ktokolwiek tam lata, nie prowadzi tajnej misji tylko chce żeby było go widać
A co jeśli oni CHCĄ, żebyśmy ich zauważyli, ale tylko na tyle, żeby wywołać zamieszanie? Taka subtelna forma "hello, tu jesteśmy, myślcie o nas".
W skrócie: ich logika może być dla nas kompletnie obca albo... to wszystko wynika z naszego zrozumienia i interpretacji