Wpis z mikrobloga

Czy istnieją jakieś realne przeciwwskazania ku temu by 15 latek nie mógł zacząć stosować kreatyny? Chce kupić siostrzeńcowi, zawodowo grającemu w piłkę więc mocno aktywnemu fizycznie, aczkolwiek zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Sam w jego wieku tak zacząłem ale nie wiem jak ma się do jakichś aktualnych badań i zaleceń #kreatyna #silownia #sport #mikrokoksy #mirkokoksy
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrian-mateusz: nawet jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań, to jego starzy mogą się w-----ć, że jakieś proszki mu dajesz. Jeżeli typ będzie mieć niedługo problemy zdrowotne albo w przyszłości zostanie sterydziarzem czy narkomanem, to jak myślisz, kogo będą obwiniać, że dzieciaka na złą drogę sprowadził? Kup mu jakieś akcesoria do gry w piłkę czy coś innego mieszącego się w kategoriach "normalnych" rzeczy
  • Odpowiedz
@KompletnieLosowyLogin Jasne, że jest to coś co naturalnie występuje w naszym organizmie oraz spożywanych pokarmach, aczkolwiek to że coś występuje naturalnie w ciele nie zawsze oznacza iż dodatkowa suplementacja będzie wskazana. To nie działa tak zero jedynkowo. Ale akurat z kreatyną wydaje mi sie, że 5g dziennie dla każdej aktywnej osoby jest bardzo pożyteczne. Liczyłem, że ktoś może podrzuci jakieś najnowsze badania obalające moje teorie ale widać że nic się ni
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka Ty masz wgl pojęcie czym jest kreatyna i jakie ma działania? Wspomaga proces regeneracji mięśni po intensywnych treningach, pomaga w zmniejszaniu uszkodzeń, zapaleń mięśniowych, odpowiada za ogólnie lepszy proces regeneracji. Jeśli według Ciebie fakt, że kreatyna zatrzymuje w jakimś stopniu wodę i przez to spadają jakoś znacząco wyniki to nie wiem czy jest sens dyskutować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo przecież kreatynę bierze się tylko ćwiczą
  • Odpowiedz
@adrian-mateusz: o masakra, ale tutaj wysyp s----------a po zwykłym pytaniu o najlepiej przebadany suplement jaki jest dostępny na rynku, a oczywiście nikt nie raczył odpowiedzieć prawidłowo.
Kupuj śmiało młodemu, kreatyna krzywdy mu nie zrobi. A ten powyższy "praktyczny" argument o nabiciu wodą i spowolnieniu, to jedno wielkie xD jakby to co najmniej omnadren miał być.
  • Odpowiedz
@Saprofit Dzięki! Fajnie trafić też na kogoś kto w normalny sposób odniesie się do tematu wpisu. No argument o nabiciu wodą i spowolnieniu jest to ewidentnie perełka, takich specjalistów nam trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz