Wpis z mikrobloga

Mirki czytaliście projekt nowej strefy czystego transportu w #krakow mieszkańcy mają być zwolnieni przez 5 lat ale jak mieszkasz za #krakow i masz disla poniżej euro 6 albo z przed 2014 r. to nie wjedziesz albo wykup sobie abonament miesięczny za 500 zł XDD od 2030 r norma euro 6 dla wszystkich XD
artykuł na stronie lovekraków
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@weeego: mnie bardzo ciekawi co by było w przypadku starych dużych benzyn które mają tylko katalizator.
Przykładowo mam w swoim aucie kata euro4.
Gdybym wymienił kata na euro5/6 to mógłbym normalnie wjeżdżać takim autem bez żółtych blach ?
  • Odpowiedz
  • 0
@pyszniarz: na razie będzie ok bo większość tych aut co przyjeżdża z zielonek, olkusza, czy mogilan nie wjedzie albo 2 dychy za wjazd XD za 5 lat już gorzej bo te auta poniżej euro 6 nic nie będą warte
  • Odpowiedz
@weeego: jak definiowany jest „mieszkaniec krakowa”? Ktoś kto jest zameldowany? Płaci podatki? Posiada umowę najmu lub użyczenia lokalu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) czuję dużą szarą strefę
  • Odpowiedz
@Lardor: ale mi auta nie przeszkadzają - tyle te które mnie trują ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale ty pewnie w smog nie wierzysz i się w-------z że nie można oponkami i plastikiem palić po nocach ( ͡º ͜ʖ͡º) pewnie zakaz pieców w krk też ci w dupę wchodzi mocno ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Lardor: Za parking w centrum tez można zapłacić a odkąd jest płatny parking to się okazało że są wolne miejsca parkingowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
podczas kwarantanny covid smog był mniejszy - ale spoko dobrze że chłopku wiesz na swój rozumek najlepiej XD
  • Odpowiedz